Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, 14 Temmuz 2020 tarihinde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyarette GMİS Yönetimi, Vali Tutulmaz’a Sendika ve madencilik ile ilgili bilgi aktardı. Ziyarette Zonguldak, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) ve özel sektör madenciliği ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.
Vali Tutulmaz; dünyada enerjiye büyük ihtiyaç duyulduğuna, yaşanan savaşların ana nedeninin de enerji kaynakları olduğuna dikkat çekti. Vali Tutulmaz, kömürün önemli enerji kaynaklarından biri olduğunu, bu bağlamda Zonguldak’ta bulunan taşkömürünü ülke ekonomisine kazandırmanın büyük önem arz ettiğini ifade etti.
GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Vali Tutulmaz’a, madencilerin bulunduğu ve yeraltında çekilmiş bir fotoğraf ile GMİS yayınlarından oluşan bir kitap setini sundu.

Editör: TE Bilişim