Cumhuriyet Halk Partisi Zoguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz 4 yıl önce yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi sebebi ile bir basın açıklaması yayımladı.
Yavuzyılmaz FETÖ terör örgütünü lanetlediği açıklamasında;
“Demokrasimize ve halk egemenliğine karşı gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum. 
Başta halkımızın kararlı duruşu ve demokrasiye inanan tüm siyasal partilerin topyekün karşı durması ile bu alçak girişim başarısız olmuş, ülkemizde, Atatürk ilke ve devrimlerine ve cumhuriyetin kuruluş ilkelerine sahip çıkılmasının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. 
Diğer yandan 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına karşın, kalkışmanın siyasi ayağının tespiti ve askeri suçlularıyla birlikte tüm sorumluların hesap vermesi ne yazık ki sağlanmamıştır.  
Adaletin ışığından şaşmadan, laik sosyal hukuk devleti ilkelerine daha sıkı sarılarak, cumhuriyet ilkeleri ve demokrasinin ışığında mücadelemiz devam edecektir. 
Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişimine karşı canını vererek şehit olan yurttaşlarımızı ve askerlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum.” dedi.