Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk Eren Enerji’nin sıfır atık belgesi alarak övünmesinin algı operasyonu olduğunu belirterek “‘sıfır atık’ sözcüğünü ağzına alırken utanması lazım “ dedi.

Öztürk, Eren Holding’in sabıkalı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı;
“Holding bu konularda sabıkalıdır. Daha önce yaptığı çevre yatırımları nedeniyle, uluslararası alanda, ‘Yeşil Dünya Gümüş Ödülü’ aldığını duyurmuş, bununkendisine üye olup yüklü miktarda aidat ödediği bir kuruluştan aldığı ortaya çıkmıştı. Holding bu kez de aynı ucuzlukla karşımıza çıkıyor. ‘Sıfır Atık Kampanyası’ Emine Erdoğan’ın himayesinde, Çevre Şehircilik Bakanlığınca evsel atıklarla ilgili yürütülüyor. Kabaca evsel sıvı atıklarını arıtan, katı atıkları kaynağında ayrıştırıp depolama alanına gönderen ve bir kayıt sistemi oluşturan her kuruluşa bu belge verilebilir. Eren Holding konuyla ilgili yayımladığı haber bülteninde belgenin içeriğini açıklamak yerine, ‘Avrupa standartlarında emisyon değerlerine sahibiz’ türünde açıklamalar yaparak kamuoyunu açıkça yanıltmaktadır” dedi.

‘SIFIR ATIK’ SÖZCÜĞÜNÜ AĞZINA ALIRKEN UTANMASI LAZIM              

Ener Enerji’nin elektrik üretimi sırasında ortaya çıkardığı atıklardan çok daha fazlasını Zonguldak’ta depoladığını söyleyen Öztürk, “Eren Holding hangi sıfır atıktan söz ediyor. Santrallerden çıkan 60 bin ton külü Zonguldak’ın dağlarında oluşturduğu kül barajında depoluyor. Bu yetmezmiş gibi, Çorlu’daki katı atık bertaraf tesisinde ortaya çıkan yıllık 36 bin ton uçucu kül ve çeşitli yerlerdeki lağım suyu arıtma tesislerinden çıkan yıllık 6 bin ton çamuru Zonguldak’a taşımaya çalışıyor. Daha geçtiğimiz aylarda atık sahasını yüzde elli büyütmek için Valiliğe başvurdu. Eski Vali Erdoğan Bektaş bizim tüm itirazlarımıza karşın bu izni verdi. Zonguldak’ı adeta lağım çukuru olarak kullanmak isteyen şirketin ‘sıfır atık’ sözcüğünü ağzına alırken utanması lazım. Hodri meydan. Maden sıfır atıklı bir santral o halde kimselerin girmesine izin vermedikleri kül barajı ve çevresini ziyarete açsınlar, biz de görelim”