Son günlerde  Z Haber’in gündeme getirdiği “Ereğli'ye Fakülte kurulmalı mı? Kurulmamalı mı?” açıklamalarına TSO eski Başkanı Sertan Yalçın'da katıldı. Z Haber Kdz. Ereğli Temsilcisi İlknur Özen’e önemli açıklamalarda bulunarak “Ereğli’ye verilen sözler tutulsun.“ dedi.

Yalçın açıklamasında;

“Hedefimiz, göreve geldiğimiz andan itibaren Ereğli'de öğrenci sayısını artırmak, Ereğli'ye yakışır bir kampüs almaktı, 1000-1200 olan öğrenci sayısını üniversiteyle yapmış olduğumuz ortak çalışmalar sonucunda 2,5-3 kat artırdık, yeterli mi asla yeterli değil ifadelerini kullandı.

Yalçın ayrıca BEÜ’nün verdiği sözleri tutması gerektiğine çağrıda bulunarak verilen sözler yerine getirilmediği takdirde alternatif yolları uygulamaya başlayacaklarını ifade etti.

TSO eski Başkanı Sertan Yalçın açıklamasının devamında; “Ereğli en güzel yerini BEÜ’ye hediye etmiştir. Karşılığında BEÜ Rektörlüğü’nün bize tercih edilebilir Mühendislik ve Hukuk Fakültesi gibi bölümleri vermesini istiyoruz. Netice olarak; BEÜ Ereğli'ye verdiği sözleri yerine getirmemiştir, Vermiş olduğu sözleri bir an önce yerine getirmek zorunda ve Ereğli'ye fakülte kazandırmak zorundadır. Bunlar yerine getirilmediği takdirde biz Kdz Ereğli olarak alternatif bir B planını harekete geçiririz. Altını çizmek istiyorum yeni oluşacak fakültelerin kampüse taşınmasını istemiyoruz.  Fakültelerimizi biz yerinde büyütmek istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim