Z Haber Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz yaşanan son tartışmaları analiz etti.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın üç-dört  sağlık camiası çalışanına kızıp bütün camiayı yaralayan sözleri şehirde ve ülkede büyük şok ve üzüntü yarattı.
Bektaş ikinci açıklamasıyla özür dileyerek kendisine bu sözleri söyleten nedenlere açıklık getirmeye çalıştı ancak ok yaydan çıkmıştı bir kere.
*
Çok sayıda STK, kişi ve medya kurumu Vali Bektaş’ın bu sözlerini haklı olarak sert sözlerle eleştirirken pek çok yazıda eleştiriler lince döndü. 
Aslen Trabzonlu, Zonguldak doğumlu ve bir maden işçisi çocuğu Bektaş’ın tipik Karadeniz insanı ruh haliyle bürokratik dile sınırlandırmadan kullandığı özensiz cümleler aslında bu güne kadar ortaya koyduğu çabasıyla da örtüşen bir durum değildi.
Herşey çok iyi giderken olacak gibi değildi!
*
Zonguldak coronavirüs ile mücadelede yaşadığı riske, nüfusa oranla ölüm ve vaka sayılarına karşın sağladığı koordinasyon ve izolasyon çalışmalarında en başarılı illerden biri.
Bu başarı hiç kimsenin bireysel başarısı değildi!
Ama başarıyı paylaşmayı bilemedik!
*
İl bazında koordinasyonda, izolasyonda ve veri toplamada Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Gönen Süslü, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ve sorumluluktan kaçmadan çalışan idareciler ile teşhis ve tedavi sürecinde en büyük riski alarak hasta ile doğrudan temas eden, doktor, hemşire, tüm hastane personelleri bu başarıda pay sahibiydi oysa.
*
Pandemi kurullarında sorumluluk alan tüm isimler gibi başarıda pay sahibi olanlar arasında evinde kalarak çağrılara uyan, maske takan ve sosyal mesafeyi koruyan vatandaşları da unutmamak lazım. 
*
Sonuç itibariyle bu yanlış sözler bu başarıya, mücadele ruhuna, motivasyona zarar vermemeli.
Vali Bektaş’ı her şekilde eleştirirken olayı linçe döndürmek Vali Bektaş’tan çok en büyük zararı Zonguldak’a verecektir.
Bugüne kadar gösterilen emeklere haksızlık olacaktır.
*
Unutmayalım ki; bazı çevrelerde rahatsızlık yaratan sıkı kararlar alınmasaydı Zonguldak bugün çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıya kalacaktı!
*
Tüm bu yaşananlar hepimizi yaralarken asıl konuşulması gerekenler idari ve tıbbi anlamında görevlerinden kaçanlar olmalıydı.
Asıl eleştrilmesi gerekenler, hasta ile doğrudan temas ettiği için enfekte olmaktan kaçamayan, ailesinden, yeni doğmuş çocuğundan uzak kalan hekim, hemşire ve diğer sağlık çalışanları değil, hasta ile temas etmediği halde enfekte olan tedbirsiz çalışan kamu çalışanları ile siyaseten görevlerini yeterince yapmayanlar olmalıydı... Asıl konuşulması gerekenler dağıtılamayan maskeler ve kapısı yeterince çalınamayan vatandaşlar olmalıydı... Doğruları samimiyetle görüp hataları tedavi etmek için hala vakit var... Bu vali gider diğer vali gelir... Asl olan insandır... Vicdandır... Zonguldak'tır...

Editör: TE Bilişim