Sinop, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Zonguldak, Karabük ve Bolu İlleri Ankara İl Dernekleri - Federasyonlarından oluşan Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği Platformu Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Metin Aytekin’i ziyaret etti. 
3 yılı aşkın süredir Ankara’da faaliyet gösteren ANKABİR bölgenin ortak sorunlarını, beklentilerini ve geleceğin bu illeri kader ortaklığında birleştirdiğini ifade etti. Sorunlara çözüm üretmeye ve ortak geleceğe yönelik Batı Karadeniz bölgesi çapında etkisi olabilecek yatırımlar, projeler ve beklentilerle ilgili ortak akılla hareket etmeye, başkentte Batı Karadeniz ile ilgili konularda lobi faaliyetlerinde bulunmaya ve 7 il olarak güç birliğiyle altyapı yatırımlarında fakir kalmış bölgemize katkı vermeye yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.
Karayolları Genel Müdür yardımcısına, Genel müdüre verilmek üzere taleplerini ileten dosya sunan ANKABİR, Karadeniz otoyolunun tamamlanmasını istediklerini dile getirdiler.
Dosya içeriğinde ise Sinop’tan Düzce’ye kadar olan kısmın yapılmasından Ankara – Zonguldak yolunun tamamlanmasına, Zonguldak – Filyos arası yolun yapımı da dahil olmak üzere bir çok talep bulunduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim