Zonguldak Valiliği, son günlerde 'Valilik Özel Kalem Müdürlüğünden arıyoruz' denilerek iş adamlarından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım bahanesiyle para talep edildiği iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.
Zonguldak'ta son günlerde iş insanlarını arayan bazı kişilerin, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak için para talep ettiği iddia edildi. Bu iddiaların artması üzerine, Zonguldak Valiliği yazılı açıklama yaptı. Bu tür taleple itibar edilmemesi istenen açıklamada şöyle denildi:
"Son günlerde Valilik Özel Kalem Müdürlüğünden arıyoruz ya da benzer ifadeler kullanılarak ilimiz ve ilçelerimizdeki iş insanlarımız telefonla aranarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınacak denilerek dolandırıcılarca para talebinde bulunulduğu duyumları alınmaktadır. Valiliğimizin iş insanlarımızdan yukarıda açıklandığı şekliyle bir talebi bulunmamaktadır. İş insanlarımızın mağduriyet yaşamamaları için bu tür taleplere karşı dikkatli olunması, kesinlikle itibar edilmemesi ve Valilik makamıyla irtibata geçilmesi önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Editör: TE Bilişim