Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) ile Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre denetimli serbestliği bulunan yükümlülere ücretsiz ruhsal ve psikiyatrik destek verilecek.

ZBEÜ Rektörü İsmail Hakkı Özölçer ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan arasında yükümlülerin ruhsal destek ve psikiyatrik ihtiyaçlarına yönelik ücretsiz tedavi hizmeti için işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin ruhsal destek ve psikolojik ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirilerek yükümlülere tedavi hizmeti sunulması ve yükümlülerin iyileştirerek topluma kazandırılması amaçlanıyor.

YÜKÜMLÜLERE ÜCRETSİZ TEDAVİ

Denetimli serbestlik süresinde bulunan yükümlülerden ruhsal sorun yaşayanlara, psikiyatrik tedaviye ihtiyaç duyanlarla, ihtiyacı olduğunu düşünenleri kapsayan protokole göre ZBEÜ Hastanesi'nde, yükümlüler tedavi ve terapi hizmetlerinden ücretsiz faydalanacak. Yükümlülere sağlanacak ruhsal desteğin risk ve ihtiyaçlar doğrultusunda bireysel görüşmeler ve grup çalışmaları neticesinde ZBEÜ Hastanesi'ne savcılık tarafından yönlendirilmesi protokolde yer aldı.

Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü yetkilileri, imzalanan protokolün suçluların topluma kazandırılmasına katkı sağlayacağını ve hükümlü ile yükümlülerin psikiyatrik sorunları derinleşmeden çözülmesinin önemli olduğunu belirtti. 

Editör: TE Bilişim