Zonguldak'ta, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle vatandaşlar Madenci Anıtı'nda demokrasi nöbeti tuttu.

Madeni Anıtı önünde, Zonguldak Valiliği tarafından 'Demokrasi Nöbeti' programı düzenlendi. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılı nedeniyle vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla anıt önünde toplandı. Programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, bağımsızlığını, özgürlüğünü, birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan asil milletin, yüzyıllar boyunca çeşitli iç ve dış odaklarca tertip edilen hain emeller ve kirli oyunlarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde amacına ulaşılamadan engellendiğini ifade eden Tutulmaz, "15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birlik, beraberlik, diriliş ve direniş ruhu doğmuş, aziz milletimiz varlığına, birliğine yönelen tehdidi bertaraf etmek için sokakları doldurmuş, ülkesini, devletini, milletini parçalamaya çalışanlara, darbe heveslilerine büyük bir ders vererek, ülkesine, devletine, milletine milli bir şuurla mermilere karşı durarak canı pahasına sahip çıkmıştır." dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kahraman milletimiz darbe girişimini büyük bir kararlılıkla engelledi. Aziz milletimiz tüm dünyaya örnek bir şekilde darbe girişiminin karşısında durmuş, vatanını canı pahasına korumuş, halkımız darbecilere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğini haykırmış, günlerce meydanlarda nöbet tutmuş ve milli iradeye sahip çıkmasını bilmiştir." dedi.
Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşmasının meydana kurulan ekrandan canlı olarak izlenmesiyle devam etti. 

Editör: TE Bilişim