Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyesi ve Z HABER köşe yazarı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, İzmir’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası Z HABER’e açıklamalarda bulundu. Kutoğlu açıklamasında “Daha önce uyarmıştık depremlerin devamı gelecek” dedi. 
Kutoğlu bir sonraki depremin Akdeniz başta olmak üzere ülkenin her yerinde olabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
““Daha önce ulusal basında da uyarmıştık. Büyük depremlerin maksimim olduğu yıllardayız 2018-2019’dan sonra büyük depremlerde bir artış söz bekleniyordu.  Bu depremler devam edecek. İzmir’de depremi bekliyorduk. Daha önce de açıklamıştık. Herkes İstanbul’da bekliyor ama Türkiye’nin pek çok noktasında gerginlikler arttı. Sadece İstanbul’a odaklanmak doğru değil. Depremler ülkenin her yerinde olabilir. Bülent Ecevit Üniversitesinde yaptığımız bir çalışmada Akdeniz içerisinde taban basıncına bakarak Akdeniz’de deprem olacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki süreçte depremlerin devamı gelecek. Ülkenin her yerinde her an olabilir.”

Editör: TE Bilişim