90’lar kuşağının çok yakından tanıdığı ve televizyonda yaptığı şaka programları ile bir dönem büyük hayran kitlesine ulaşan Zonguldak Filyos doğumlu Çetin Çiftçioğlu Kim Milyoner Olmak İster'e katıldı.
Uzun yıllar boyunca yaptığı şaka programları ile tanınan 73 yaşındaki Çetin Çiftçioğlu katıldığı programda ilk sorularda elenmekten korktuğunu söylemesine rağmen 1 TL kazanarak yarışmadan elendi.

Çetin Çiftçioğlu kimdir?

Çetin Çiftçioğlu 1946 Zonguldak doğumludur. Babası Kıbrıslıdır. Çetin Çiftçioğlu Televizyon ekranlarında şaka programlarının usta ismi olarak tanınmaktadır. Henüz 3 yaşında iken babasını yitiren Çiftçioğlu 3 kardeştir.

Henüz ilkokul çağında iken muzip olduğunu belirten Çetin Çiftçioğlu bir dönem sahnede bateri ve davul çalmıştır. Müzik geçmişinde Erol Büyükburç, Tanju Okan, Şerif Yüzbaşıoğlu Ateş Böcekleri Orkestrası olarak sahne almıştır.

2003 yılında Hababam Sınıfı: Merhaba sinema filminde Hitit Besim karakterini canlandırmıştır. Özellikle şakalarıyla uzun süre gündemde kalmıştır. Evlendikten sonra müziğe ara vermiş ve 3 yıl sigorta eksperi olarak çalışmıştır.

Editör: TE Bilişim