Kendilerine Ereğli Belediyesi tarafından önceki belediye binası karşısında gösterilen yerde boyacılık yapan Selahattin A. (39), bugün saat 15’te, iddiasına göre yaşadığı sıkıntılar nedeniyle; ekmek teknesi olan boya sandığını yaktı.

Çevredeki boyacıların ve İlçedeki bazı Roman vatandaşların da destek verdiği olaya, haber verilmesi üzerine itfaiye ve polis ekipleri müdahale ederken; sağlık ekipleri de olay yerine yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, yanan boya sandığını söndürürken; polis ekipleri de Selahattin A. ile bir süre görüştükten sonra şahsı Emniyete götürdü.

“ÇORBA PİŞİRECEK DURUMUMUZ YOK”

İşsizlikten ve maddi imkânsızlıklardan dolayı yaşadıkları sıkıntılardan dert yanan Roman vatandaşlar, son 6 aydır aceze yardımlarının da kesildiğini iddia ederek; Belediye ile siyasi partilerinin yetkililerine seslendiler.

Kendilerine sahip çıkılmasını isteyen Roman vatandaşlar, “Biz de mi çatılara çıkalım? İntihar mı edelim? Hırsızlık mı yapalım? Kötü yola mı düşelim? Söyleyin ne yapalım? Evlerimizde bir çorba pişirecek durumumuz yok. Çocuk çocuğumuza, torunlarımıza harçlık veremiyoruz. Artık birileri bizim sesimizi duysun, bize de sahip çıkılsın” şeklinde konuşarak içinde bulundukları durumları ortaya koymaya çalıştılar.

“O…..LUK MU YAPALIM?”

Olay yerinde açıklamada bulunan Gülcan K. isimli kadın, 7 seneden bu yana aceze yardımı beklediğini iddia ederek şunları söyledi:

"7 seneden beri bekliyorum bu aceze yardımını. Dul bir kadınım ben. Benim eşim öldü. Ben 2 aydır 550 lira maaş alıyorum, 450 lira kira veriyorum. Hani bunun suyu, hani bunun ışığı? Bu büyükler nerede?  O…..luk mu yapalım? Hırsızlık yapsak ceza, onu yapsak ceza, bunu yapsak ceza. Ne yapalım biz? Biz insan değil miyiz? Biz vatandaş değil miyiz bu ülkede? Suriyeliler dünya kadar maaş alıyorlar, hani bizim insanımız? Allah aşkına bunu büyüklerimiz duysun, duysun, duysun! Bizim evimizde bir damla yiyecek ekmeğimiz yok, bunu halk duysun artık. Benim çocuğum tüberküloz hastası, çalışamaz durumda. Şunun iki tane sabisi var, çalışamaz durumda. Onca işçileri alıyorlar içeri. Bizim evlatlarımıza, gençlerimize neden iş verilmiyor? Duyun sesimizi, duyun, duyun! Allah rızası için duyun. Romanız, çingeneyiz ama Türkiye'de de 1 numarayız arkadaşım, biz öyleyiz, ekmeğimizi taştan çıkartıyoruz. Yardım etmiyorsanız gençlerimize iş verin, evlatlarımıza iş verin. Benim çocuğum eşinden ayrıldı parasızlık yüzünden, kızım İstanbullarda sürünüyor, çocuğumun psikolojisi bozuldu. Yeter artık, halk bizim sesimizi duysun. Başımızdaki büyükler nerede? Sorum herkese; başımızdaki büyükler nerede? Ekmeğe zam, sigaraya zam, ona zam, buna zam, zam, zam, zam! O zaman hırsızlık bedava olsun arkadaşım, o…..luk bedava olsun. Bunu mu yapalım? Ben sabah evimde kahvaltı yapamadım, tarhana çorbası pişirecektim, yemin ederim yağ bulamadım ama başkalarına koli koli gidiyor. Hani nerede halk?”

“VATANDAŞ, SİYASİ PARTİLERİN UMRUNDA DEĞİL”

Annesinin ardından duruma tepki gösteren oğlu ise; "Herkes altındaki arabasına bakar, evine gidince yiyeceğine bakar. Hiçbir siyasi partinin umurunda değil bu vatandaş! Bu, bu kadar da nettir."

“MAĞDUR DURUMDAYIZ”

Olaya tepki gösteren bir diğer roman vatandaş ise; "Belediye fakirlerin parasını kesti, zenginlere maaşlarını veriyor, aylık sakat maaşını alanlara maaşını veriyor ama bizim gibi sadece ev sorunu, kira sorunu olanlara, iş isteyenlere vermiyorlar. Bizlerin paralarını kestiler, şuan da bizler mağdur durumdayız." dedi.

Editör: TE Bilişim