Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan eski cezaevi "müze-kütüphane" olarak kullanılmak üzere Çaycuma Belediyesine devredilmesinin ardından müze için öneriler de gelmeye başladı. 
Zonguldak Nostalji Platformu sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve mesai arkadaşlarına seslenerek müze kütüphane ile ilgili önerilerini sıraladı. 
İşte o paylaşım:
“Çaycuma eski cezaevi “müze-kütüphane” olarak kullanılmak üzere Çaycuma Belediyesi’ne devredildi...
Tarihi dokuyu koruyup kollayarak kentleşen ve son yıllardaki çalışmalarıyla değişimi fark ettiren Çaycuma Belediyesi başta Başkanı Bülent Kantarcı ve mesai arkadaşlarına önerimizdir.
Eski mimari tarzı ve demir parmaklıklar ardında geçen trajik hayatların anısına, düşünce suçlusu ve toplumsal suçlar nedeniyle hüküm giymiş, bu demir parmaklıklar ardında gün saymış, toplum vicdanlarında aklanmış kişilerin tespit edilip, var ise fotoğraf ve belgelerinden oluşan görsellerin kütüphanenin bir köşesinde müze olarak sergilenmesi önerimizdir.
Bu bağlamda eski duayen gazeteci yazar merhum Ali Bahadır'ın (Kamil İleri arşivi) cezaevi kapısı önündeki hatıra fotoğrafı tarafımızdan başlangıç kabul edilip, Sayfamızdan veya Çaycuma Belediyesinin açıklanan bir kanalından kampanya ile yeni fotoğraf ve kişilerin bilgileri toplanabilir...”

Editör: TE Bilişim