Özel İdare tarafından mühürlenen Filyos Ateş Tuğla’nın aynı şekilde çalıştığının anlaşılması üzerine Özel İdare tarafından yeniden işlem yapıldı. İddialara göre fabrika müdürü yapılan toplantıda mühürlenmeyle ilgili Belediye Başkanı Ak Partili Ömer Ünal’ı hedef gösterdi. Belediye Başkanı Ömer Ünal ile Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’nı elinde bulunduran Demir Ailesi arasında uzun süredir devam eden ve basına yansıyan polemiklerin ardından gelişen son olay Ömer Ünal’ın tekrar hedef olmasına neden oldu.

Mühürlemenin sorumlusu olarak Özel İdare’yi değil Belediye Başkanı Ünal’ı sorumlu tutan 10 civarında işçi, aracıyla sahilden geçen Ünal’ın yolunu kesmek istedi. Taş ve tekme atarak Ünal’ın içinde olduğu aracı durdurmaya çalışan grup şikayetçi olunması üzerine ifadeye çağrıldı. Ünal’ın parti yöneticilerine de bilgi vererek; “Bu mühürlemenin benimle ne alakası var. Muhatap Devlet. Beldeyi karıştırmak istiyorlar. Buna prim vermeyeceğiz. Filyos’ta huzurun bozulmasına izin vermeyeceğiz” dediği öğrenildi.

Diğer yandan Filyos Ateş Tuğla Fabrikası’nın da yönetmeliğe aykırı bir durum olmadığını belirterek itiraz ettiği öğrenildi. İlçede Jandarma yaşanabilecek benzer olaylara karşı tedbirlerini arttırırken sorunun yasalar çerçevesinde çözülmesini bekleyen Filyoslular ise saldırıya tepkili.

Editör: TE Bilişim