Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde tekne faciası yaşandı. 5 kişinin bulunduğu tekne alabora oldu. Teknenin batması sonucu bir kişi hayatını kaybederken, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ile Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Fatih Toykuyu'yu arama çalışmaları devam ediyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamada, Gökçeada Laz koyu önlerinde içinde 5 kişi bulunan özel bir fiber teknenin battığı, iki kişinin yüzerek karaya çıktığı, 1 kişinin yaşamını yitirdiği, diğer 2 kişinin kayıp olduğu bilgisinin alındığı belirtildi. 
Olay mahalline derhal 1 Sahil Güvenlik helikopteri, 4 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik Dalış Timinin sevk edildiği aktarılan açıklamada, "Bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 1 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştır. Kayıp olan 2 kişinin arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı.
Kaza ardından 2 uzman erbaş yüzerek karaya ulaştı, gemi kaptanın cansız bedenine ulaşıldı. Teğmen Bulut ve Başçavuş Toykuyu’nun an itibarı ile kayıp olduğu öğrenildi. 
Kumluca’nın Konuklu Köyü Güvendik (İrmit) Mahallesi’nden olan 32 yaşındaki Musa Bulut ve Başçavuş Toykuyu’yu arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Öte yandan Çanakkale'den Gökçeada'daki çalışmalara katılmak üzere çok sayıda dalgıç polis ekibi ile jandarma, sahil güvenlik ve sağlık ekibi de "Gökçeada-1" gemisiyle getirildi.

Editör: TE Bilişim