Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla, 1 Ocak itibariyle bacalara filtre takılmaması nedeniyle üretimi durdurulan Çatalağzı Termik Elektrik Santrali'nde (ÇATES) yarın bakanlık yetkililerinin inceleme yapacağı öğrenildi. İncelemenin ardından üretim için onay verilmesi beklenirken, ÇATES’in iki gün içinde santrali faaliyete geçirmeyi planladığı öğrenildi. 
Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde bulunan ÇATES, 1 Ocak 2020’de verilen sürede bacalarına filtre takılmaması nedeniyle durduruldu. Tekrar üretime geçebilmek için çalışmalarını sürdüren ÇATES yetkilileri, santralin mühürlenmesine neden olan baca filtrelerini taktı. Çalışmalarına devam eden firma, üretim izni için bakanlığa başvurdu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve bakanlık yetkilileri bugün ÇATES’te incelemede bulunmak için Çatalağzı'na geldi. Yapılan incelemenin ardından ÇATES’e geçici üretim izni verilmesi bekleniyor. Aldığı izinle üretime başlayacak olan ÇATES, diğer eksikliklerini de gidermek için çalışmalarına devam edecek. 
ÇATES’in, aynı şekilde mühürlenen ve filtre takarak geçici üretim izni alan santrallerle benzer çalışmayı yaptığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim