Eğitim İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci  Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılışında Ali Erbaş’ın sözlerinden ötürü  suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

 Metin Kahveci yapmış olduğu açıklamasında “Ali Erbaş artık Diyanet İşleri Başkanlığı yapamaz” diyerek;
“Ali Erbaş Ayasofya’nın açılışında Atatürk’e dil uzatarak hakaret etmiştir. İngiliz işgaline ve İngiliz zulmüne laf söylemeyen Ali Erbaş Ayasofya’yı kurtaran adama dilini pabuç gibi açmıştır. Bir nevi kapalı Atatürk’ü lanetlemiştir. Bu coğrafyada İslam Dininin Kurtarıcısı olan ve bu gün Türkiye’de Müslümanlığın en iyi bir şekilde ibadetinin yapılmasını sağlayan Atatürk’e resmen hakaret ederek halkımızı alenen kin ve düşmanlığa sebebiyet vermesi nedeniyle Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Ali Erbaş bu açıklamalarıyla İslam dinini siyasileştirerek hem büyük zarar vermekte hem de Müslümanlıktan soğutmaktadır. Bu kişi artık Diyanet İşleri Başkanlığı yapamaz. Açıklamalarıyla çok kişilerin ve kurumların tepkisi alan bu kişinin maksadının anlaşıldığını bizzat Mustafa Sabri’nin tarihsel mirasçısı olduğunu göstermektedir.

Mustafa Sabri padişah Vahdettin’in Şeyhülislamı olduğu zamanlarda İstanbul’da bizzat İngiliz’le bir olmuş Milli Kurtuluş Savaşımıza lanetler yağdıran ve İngilizleri öven Mustafa Kemali’nin idam cezasını almasında öncülük sağlayan kişidir. Ali Erbaş’ta Atatürk’e lanet yağdırmasıyla Mustafa Sabri’nin mirasçısı olduğunu işaret etmektedir.. Dolayısıyla bu ülkede Mustafa Kemal sayesinde İslam dinin kurtarıldığı ve Tüm İslam ülkelerinde taktir topladığını hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda 1938 de Atatürk öldüğünde İslam ülkelerini bayraklarının yarıya indirdikleri bütün dünya biliyor.

 Böylesine Dünya lideri olan bir kahramanı lanetlemek hainlikten başka bir şey değildir. Artık bu saatten sonra Ali Erbaş Atatürk’ün kurduğu bu makamdan (diyanetten) def olup gitmelidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” İfadelerini kullandı.