Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın salgının başladığı günden bu yana ilk defa 11 Mayıs'ta  ölüm ve yeni pozitif vaka yaşanmadığını açıklaması sadece kentte değil Türkiye'nin gündeminde geniş yer buldu. Uzmanlar, bunun kentte yeni bir vaka olmadığı anlamına gelmediğini sadece o gün yeni bir tanı konulmadığının bilinmesi ve tedirlere uyulmaya devam edilmesinin önemle altını çizdi.

Vali Bektaş'ın paylaştığı tabloya göre 11 Mayıs itibariyle Zonguldak'ta bugüne kadar 9043 test yapıldı. 750 kişide pozitif vakaya rastlanırken 59 hasta ise yaşamını yitirdi. 470 hastanın iyileştiği kentte, 10 hastanın yoğun bakımda, 3 hastanın da entübe olarak tedavisine devam edildiği belirtildi.

Bu açıklama, ulusal televizyon ve internet sitelerinde de geniş yer buldu. Ancak uzmanlar bunun Zonguldak'ta vakaların bittiği anlamına gelmediğini tedbirlerin en üst seviyede alınmaya devam edilmesi gerektiğini belirtti. Zonguldak Valiliği ve diğer kurumların aldığı tedbirlere uyulması konusunda sık sık vurgu yapan uzmanlar, "O gün yine kentte bir vaka olmuş olabilir. Ancak hastanede tanı konmamış olabilir. Bunları düşünerek hareket etmemiz lazım. Tedbirlerin uygulanmasına devam edilmeli." açıklamasında bulundular.

Editör: TE Bilişim