Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şube Yönetim Kurulu tarafından Zonguldak Tabipler Odası yeni dönem Başkanı Prof.Dr.Eksal Kargı’ya makamında tebrik ve dayanışma ziyareti gerçekleştirildi. Şube yönetimi adına açıklamada bulunan Nazan Papila şunları söyledi:
“Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid -19 Pandemi felaketi boyunca,bu konuda en büyük,en özverili mücadeleyi sürdürmekte olan kahraman tıp doktorlarımız ve sağlık  çalışanlarımıza şükran  duygularımızı iletmek üzere Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Sayın  Prof.Dr.Eksal Kargı’ya bir ziyaret gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Tarih boyunca belki de küresel boyuttaki en etkili,en ölümcül tanımlamaya sahip olacak bu salgında dünyanın çaresiz kalması,eğitim,ekonomi başta olmak üzere tüm sistemlerin çökme noktasına gelmesine karşın felaketin en ön cephesinde savaşım veren doktorlarımız ve tüm sağlık örgütleri mensuplarımızın insanüstü gayretlerine tanık olmaktayız.
Buna karşılık ne yazık ki yine bu dönemde onların,aklın, vicdanın kabul edemeyeceği ölçüde şiddet ve haksızlıklara maruz kaldıkları gerçeği ile yüzyüze kalmakta ve diğer yandan TürkTabipler Birliği gibi yetmiş yıla yakın bir geçmişe sahip; halk sağlığını korumak,çağdaş tıp eğitimine katkıda bulunmak üzere kurulmuş,ülkemizin en saygın sivil toplum örgütlerinden olan bu kurumun böyle hassas bir dönemde eleştiri hedefi haline getirilmesinden de büyük üzüntü  duymaktayız.
Biz, Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği  Yönetimi olarak Sayın Prof.Dr.Eksal Kargı nezdinde Zonguldak Tabip Odası Yönetimi’ne; tüm değerli doktorlarımıza ve sağlık kuruluşu mensupları sağlık emekçilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu salgın süreçinde yitirdiğimiz,şehit verdiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızı saygı,minnet ve rahmetle anıyoruz.
Tarih, ileride tüm  doktorlarımız ve sağlık örgütü çalışanlarımızı yaşanılan bu karanlık dönemin baş kahramanları olarak  not düşecektir...”

Editör: TE Bilişim