Bartın'da yaşayan 96 yaşındaki 40 torun sahibi Feride Tok, koronavirüse yakalandı. Tedavisi altından taburcu edilen Tok, "Gençlikte çok fazla pırasa, soğan, yeşil biber yedim, öyle beslendim" dedi. Şu an herhangi bir sağlık sorununun olmadığını belirten Tok, "Benim yaşımın bu kadar olmasına doktorlar bile şaşırıyor" dedi.

Bartın'ın Kurucaşile ilçesine bağlı Kapısuyu köyünde yaşayan, 6 çocuk, 40 torun sahibi Feride Tok, 20 Ağustos tarihinde rahatsızlandı. Feride Tok, yapılan koronavirüs test sonucunun pozitif çıkması üzerine Zonguldak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. 3 hafta süren tedavisinin ardından Feride Tok taburcu edildi. 1 yıl önce yüksek tansiyon nedeniyle beynine pırtı atması sonucu yüz felci geçiren Tok, 15 yıl önce de kalçası kırıldığı için takılan platinle yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

"VÜCUDUM KIRILIYORDU"
Koronavirüsü atlattıktan sonra evinde dinlenen Feride Tok, "Zonguldak'ta kızımın yanında kalırken, birden hastalık geldi. Kapının önünde otururken, birden yere yığıldım. Sonra beni hastaneye yatırdılar. Hastanede 3 hafta yattım ama vücudum kırılıyordu. Hastanede tedaviyi tamamladım. Ama ne hastalığı olduğunu bilmiyorum" dedi.

"GENÇLİĞİMDE PIRASA, SOĞAN, YEŞİL BİBER YEDİM"
Şu anda iyi olduğunu belirten Feride Tok, "Şu anda çok iyiyim, hastalığa yakalanmadan önce evde kendim yaşıyordum. Ama şimdi ev işlerini yapamıyorum. Gençliğimde çok çalıştık, sabahın köründe güneş doğmadan biz ateş yakıp ev işleriyle uğraştık. Gençlikte çok fazla pırasa, soğan, yeşil biber yedim, öyle beslendim" ifadelerini kullandı.

"BEN BÖYLE BİR HASTALIK GÖRMEDİM"
Açıklamalarına devam eden Tok, "Benim yaşımın bu kadar olmasına doktorlar bile şaşırıyor. Şimdi hiçbir sağlık sorunum yok. Yaşım 96 ama ben böyle bir hastalık görmedim" diye konuştu.

"TEYZEMDE KALIRKEN VİRÜS KAPTI"
Anneannesinin bakımıyla ilgilenen Fatma Pamuk ise, "Zonguldak'ta teyzemlerde kalırken, virüs kaptı. Hastanede 3 hafta tedavisinin sonrasında taburcu oldu. Şu anda sağlık durumu çok iyi. Evinde sağlıklı şekilde kendisine bakıyoruz" ifadelerini kullandı.