Bakacakkadı Belediyesi şirketi olan Bak-Bel ve Belediye Sendikası olan DİSK arasında belediye çalışanları için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Geçtiğimiz ay hükümet tarafından yapılan asgari ücrete zamdan sonra, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz  çalışanların maaşına  %40-%47 civarında iyileştirme yaptı. İşçilerin maaşına yapılan %40-%47 zammı kapsayan toplu iş sözleşmesi Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz ile Belediye-Sendikası DİSK  Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu arasında imzalandı.

Bakacakkadı Belediyesinde düzenlenen imza töreninde konuşan, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, personelin her türlü hak ve alacaklarını 'alın teri kurumadan' ödeme konusunda hassas olduklarını belirterek, “Belediye-Sendikası DİSK ile Bak-Bel Limited Şirketinde çalışmakta olan işçilerimizin ücretlerinde mevcut imkanlar dahilinde iyileştirme yaparak toplu iş sözleşmemizi gerçekleştirdik. Belediyemiz şirketi olan Bak-Bel Şirketi ile belediyemiz sendikası DİSK arasında yaptığımız bu toplu iş sözleşmesiyle şirket bünyesine geçen personeller için hükümet tarafından 01.07.2022 tarihinde asgari ücrete zamdan sonra, ek protokol uygulanarak çalışanlarımızın maaşlarına ortalama %40-%47 civarında iyileştirme yapmış olduk. Tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun.'”dedi.

Editör: TE Bilişim