Bartın Kamp Alanları

Bartın kamp alanları, tatil bölgesi olarak Batı Karadeniz’i tercih edenlerin ilgi odağı olan başlıklardan birisidir. Kalabalık tatil bölgelerinden ziyade daha sessiz ve doğa ile iç içe olmak istiyorsanız Bartın ilinde yer alan gözde kamp alanlarına göz atabilirsiniz. Yaklaşık 59 kilometrelik bir sahil şeridine sahip olan Bartın, yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan biri haline gelmiştir.

Yaz aylarında sıcak olan ve kışları ise tahmin edilebileceği gibi serin geçen Bartın’da kamp yapabileceğiniz pek çok nokta bulunmaktadır. Bunlardan öne çıkan bazı konumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Kapısuyu Plajı Kamp Alanı
  • Uluyayla Kamp Alanı
  • Göldere Şelalesi Kamp Alanı
  • Yardibi Koyu Kamp Alanı

Kapısuyu Plajı Kamp Alanı

Aklınızda Bartın’da kamp yapmak varsa bu konuda ilk olarak Kapısuyu Plajı Kamp Alanı’nı ilk olarak araştırabilirsiniz. Bartın’da kamp yapılacak yerler arasında sunulan bu kamp alanı, çok fazla keşfedilmiş olmasa da doğal güzelliği ile sık sık ziyaret edilen bir konum haline gelmiştir. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için çevrede bulunan tesisleri ziyaret edebilir ve alışverişinizi yapabilirsiniz.

Genellikle bahar aylarında ziyaret edilmesi tavsiye edilen Kapısuyu Plajı Kamp Alanı, bölge halkı tarafından da sevilen ve uğrak nokta haline gelen bir konumdur. Bir tarafı ormanlık diğer tarafı ise sahil olan bu kamp alanını ücretsiz bir şekilde değerlendirmeniz mümkündür.

Uluyayla Kamp Alanı

Türkiye’nin en uzun yaylası niteliğine sahip olan Uluyayla, Bartın sınırları içerisinde kamp alanı olarak değerlendirilen bir diğer seçenek olarak ön plana çıkmaktadır. Şehir merkezine yaklaşık 27 km uzaklıkta olması, kamp severlerin ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekleri anlamına da gelmektedir.

Bartın kamp alanları hangileridir sorusu için verilen bu seçenek, doğayla iç içe olmanızı sağlayacaktır. Tamamen ormanlık alanda bulunan bu kamp alanı, genellikle yaz ve bahar aylarında ziyaret edilmektedir. Tabi kamp severlerin yoğun yağış ve sise karşı da hazırlıklı olmaları gerekmektedir. bunun yanı sıra bölgede telefonların çok az veya hiç çekmediği yorumları da yapılmaktadır. Bu olanaklara karşı bahsi geçen konumda kamp yapmak istiyorsanız ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Göldere Şelalesi Kamp Alanı

Sessiz bir alanda kamp yapmak istiyorsanız bu konuda Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı Kanatlı Köyü’nde yer alan Göldere Şelalesi Kamp Alanı’nı tercih edebilirsiniz. Şelale yanında yer alan bu kamp alanı, serin ve temiz havaya sahip olması ile tercih edilmektedir. En iyi kamp alanları listesinde de sıklıkla görülen bu isim, daha çok yerli turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

Bu alana kamp yapmak için geleceğiniz zaman temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her eşyayı önceden temin etmeniz gerekmektedir. Kamp alanında ve çevresinde alışveriş yapabileceğiniz herhangi bir tesis olmamakla birlikte WC ve duş ihtiyaçlarınızı karşılamanız da imkansızdır. Bahsi geçen bu kamp alanı ise ücretsiz seçenekler arasında yer almaktadır.

Yardibi Koyu Kamp Alanı

Kamp yapmak için yararlanabileceğiniz bir diğer nokta ise Yardibi Koyu Kamp Alanı olarak sizlere sunulmaktadır. Bartın’da ücretsiz kamp alanları arayışında olan bireyler, Yardibi Koyu Kamp Alanı başta olmak üzere daha pek çok seçeneğe göz atmaktadır. Bahsi geçen bu kamp alanı, Bartın-Kurucaşile yolu üzerindedir.

Her ne kadar kamp alanına uygun çadır kurma yeri ve masa gibi detaylar bulunsa da WC ve duş ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunmamaktadır. Bu nedenle bu alanı tercih edeceğiniz anda önceden hazırlığınızı yapmanız tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda yiyecek ve içeceklerinizi de önceden temin etmeniz gerekmektedir.