Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada “51 il ve 2 ilçemizde İlave 6 Puanlık SGK teşvikimizin süresini 1 yıl daha uzattık” ifadesini kullandı.

Karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İLAVE TEŞVİKTEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Bakan Selçuk, bu ilave teşvikten Sosyo- ekonomik gelişmişlik endeksi düşük olan il ve ilçelerde üretim ve istihdamı artırmak için özel sektörde işçi çalıştıran işverenlerin yararlanabileceğini bildirdi.

Zehra Zümrüt Selçuk, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, işverenlerimizin işçilerimiz adına ödeyecekleri SGK primlerinden 5 puanlık indirime ilave olarak 6 puan daha indirim uygulamasını bir yıl daha uzattık. İşi, işçiyi ve istihdamı korumaya ve desteklemeye devam ediyoruz.” dedi.

Teşvikten yararlanacak iller arasında Zonguldak yer almıyor.

1 Ocak 2013 tarihinden beri yürürlükte olan ilave 6 puanlık indirimin uygulamasından yararlanacak il ve ilçeler;

Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Düzce, Elâzığ, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Rize, Sivas, Trabzon, Uşak, Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli, Yozgat, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van. Çanakkale'nin Bozcaada-Gökçeada ilçeleri.