Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, yazılı açıklama yaparak, ülkenin kötü yönetildiğini, vatandaşın alım gücünün düştüğünü ve alım gücünün arttırılması gerektiğini ifade etti. Alım gücünün “en az %50 arttırılmalıdır.” diyerek yetkililere seslendi.
İşte Ali Topaloğlu’nun o açıklaması:
Zam zam zam
Tüketiciler perişan!
Hergün fiyatlar değişiyor !
Marketler fiyat değiştirmeye yetişemiyor!
Zamlar kontrolden çıktı !
Stokçular iş başında !

Doların tarihi zirve yapması, akaryakıt fiyatlarının artması ve girdi maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle astronomik zamlar peş peşe gelmekte. Tüketiciler ne yapacağını bilemez hale geldi. Ülkeyi yönetenler fiyatları kontrol edemezken, vatandaşın alım gücünü artıracak hiçbir adım atılmıyor. Sadece 'yapacağız, edeceğiz, çalışıyoruz' diyerek yoksul ve dar gelirli tüketiciler daha da yoksulluğa itiliyor.
Öyle anlaşılıyor ki bu zamlar daha başlangıç A’dan Z’ye her şeye zam fırtınası artarak devam edecek gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde ekmek zammı, su zammı ve ulaşımda zamlar gündemde.
Maaşlara yapılacak zamlar daha verilmeden eridi gitti. Bu durum yoksul ve dar gelirli tüketicilerin temel gıdayı, temel ihtiyaçları karşılamaları imkansızlaşıyor.
Ülkeyi yönetenler ülkemizin kalkındığını, büyüdüğünü ifade ediyor. Ancak ne yazık ki gerçekte ülkemiz ekonomisi diğer ekonomiler karşısında değer kaybediyor. Ve Toplumun yaşam kalitesi hızla düşüyor.
İktidar zaman geçmeden gerekli tedbirler alınmalı, zamları geri çekemeyeceklerine göre vatandaşın satın alma gücü en az %50 artırılmalıdır.
Çiftçilerin girdi maliyetleri düşürülmeli, Vatandaşın ucuz kaliteli meyve ve sebzeye ulaşılması sağlanmalıdır.
Ekmeğe ve suya kesinlikle zam yapılmamalıdır.

Editör: TE Bilişim