Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Nakdi Ücret Desteği'nin bugün hesaplara yatacağına dair açıklama geldi. Asgari ücret zammından sonra Nakdi Ücret Desteği zamlanıyor mu merak ediliyor. Peki Nakdi Ücret Desteği uzatıldı mı? İşte Nakdi Ücret Desteği'nin bitiş tarihi ve merak edilen zam detayı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aralık ayına ait ve Ocak 2021'de hesaplara yatacak olan Nakdi Ücret Desteği ne zaman ödeneceğine dair açıklamayı geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Aralık ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Ocak’ta başlayacağını duyurdu. Nakdi Ücret Desteği bugün hesaplara yatmış olacak. Asgari ücret zammının ardından vatandaşlar 2021 Nakdi Ücret Desteği ne kadar olacak merak ediyor. 2021 Ücret Desteği artacak mı araştıran vatandaşlara, ücretsiz maaş izninin hesaplanırken günlük çalışma ücretine göre hesaplandığını belirtelim. Asgari ücret zammı ile birlikte günlük çalışma ücreti de artacağı için 2021 yılında ödenecek Nakdi Ücret Desteği ücretinin de artması öngörülüyor.

OCAK AYI NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATAR?

Geçtiğimiz ayın Nakdi Ücret Desteği ödeme günü olarak 8-9 Aralık tarihi belirlenmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, aralık ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Ocak’ta başlayacağını duyurdu.
IBAN eksik olan ya da hatalı olan vatandaşların ödemelerinin ise PTT aracılığı ile yapılması duyurulmuştu. Peki Nakdi Ücret Desteği ne zaman biter? İşte güncellenen yeni tarihle Nakdi Ücret Desteğinin bitiş tarihi! Nakdi Ücret Desteği nedir, kimlere verilir? İşte Nakdi Ücret Desteği'nin bitiş tarihi!

2021 NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ ARTAR MI, NE KADAR OLUR?

Asgari ücretin artmasıyla birlikte 2021 yılında verilmeye devam eden Nakdi Ücret Desteği de artar mı araştırılıyor. Ücretsiz maaş izni verilirken işçinin günlük ücreti üzerinden hesaplama yapılacağı için 2021 Nakdi Ücret Desteği ödemesinin de miktarının artması bekleniyor.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI, NE ZAMAN BİTİYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabında yaptığı açıklamada Nakdi Ücret Desteği'nin iki ay daha uzatıldığını paylaştı. 27 Ekim tarihli Resmi Gazete'de bu karar açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Salgının etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak için Sosyal Koruma Kalkanımız ile çalışanlarımızı ve işverenlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Kısa Çalışma Ödeneği, Fesih Kısıtı ve Nakdi Ücret Desteği Cumhurbaşkanımız Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tensipleriyle 2 ay uzatıldı." ifadelerini kullandı.