Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odasının dış ticareti geliştirme konusunda yaptığı çalışmalar devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar kapsamında Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Müşaviri Aydar Gaşigullin Ankara’da ve Rusya İhracat Merkezi Türkiye Temsilcisi Radik Gimatdinov ise İstanbul’da ziyaret edildi. Toplantılarda Zonguldak ile Rusya arasında potansiyel ticaret fırsatları masaya yatırıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir”  Rekabetin her geçen gün zorlaştığı günümüzde üyelerimizin dış ticari işbirliklerini arttırmak, üyelerimizin fırsatlardan haberdar olmasını sağlamak ve farklı ülkelerde yatırım yapabilir hale getirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Zonguldak’ın konum olarak Rusya ile olan avantajlarını kullanmak istiyoruz. Rusya bizim için potansiyeli yüksek bir pazar. Hâlihazırda mevcut olan ticaret hacminin büyümesi de uzun vadede hedeflenmekte. Bu avantajları ve fırsatları üyelerimize anlatarak onların Rusya ile daha fazla iş yapabilmelerini teşvik etmek istiyoruz. Bu kapsamda Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Müşaviri Aydar Gaşigullin ve Rusya İhracat Merkezi Türkiye Temsilcisi Radik Gimatdinov ile görüşmeler gerçekleştirdik. Kendileri bize “Rus İhracat Merkezi” hakkında bilgi verdi.

Rusya İhracat Merkezi, ilgili bakanlıklar ve departmanlar, sanayi ve iş örgütleri ile işbirliği içinde bulunarak Rusya'daki ihracat ve ticaret koşullarının iyileştirilmesine ve dış ticarette bulunan ticari engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmaları sürdüren, ihracatın her aşamasında geniş finansal ve finans dışı destek seçenekleri sunan bir kuruluştur. Rusya İhracat Merkezi, Rusya Hükümeti tarafından kurulmuş, Rus ihracatını desteklemektedir.  Merkez, ilgili bakanlıklar ve departmanlar, sanayi ve iş örgütleri ile işbirliği içinde bulunarak Rusya'daki ihracat koşullarını iyileştirmesine ve dış ticarette bulunan ticari engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar sürdürerek,  ihracatın her aşamasında geniş bir finansal ve finansal dışı destek seçenekleri sunmaktadır.

Sanal Heyet projeleri ile farklı sektörlerden Rus ve Türk iş insanlarını bir araya getirerek iş dünyasının ilişkilerini daha da güçlendirmektedir. Birliklerin ve derneklerin taleplerine göre gerekli çalışmaları yapıp sağlam ve güvenilir partnerler bulmaktadır.  Ayrıca Rusya Federasyonu Ticaret Mümessilliği Rusya İhracat Merkezi Temsilciliği ile birlikte Türkiye ve Rusya iç piyasasının ihtiyaç duyduğu ithal ürünlerin tedariki konusunda destek vermektedir. Rusya İhracat Merkezi, ihracatçılara 130’dan fazla finansal ve finansal dışı teşvik programları ve özel proje uygulamaları sunmaktadır. Grup bünyesinde; İhracat Kredileri ve Yatırımları Sigortalama Ajansı (EKSAR) ve ROSEKSİMBANKA’sı faaliyet sağlamaktadır.

Özetlemek gerekirse Rusya İhracat Merkezi ile iletişime geçen üyelerimiz Rusya pazarında güvenilir partner bulma, RusEximbank ile çalışma, sözleşme sigortası ve navlun desteği gibi önemli konularda avantaj sağlayacaktır.  İstanbul/Şişli, Süzer Plaza binasında faaliyete geçen Rusya İhracat Merkezi Türkiye Temsilciliği’nin email adresi [email protected] ve telefon numarası 0 (212) 244 35 87 ‘dir.  Üyelerimizin her türlü işbirliği ve yardım talebinin değerlendirileceği bizlere bildirilmiştir. Üyelerimizi bu fırsat ve avantajlardan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.