Pandemi Döneminde Ek İş

Bu virüs tüm dünyayı ve tüm insanlığı olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Olumsuz etkiler hem ekonomik alanda hem sosyal alanda hem de sağlık alanında. İnsanlar neredeyse tüm sosyal aktivitelerinden vazgeçmiş çalışanlar ise artık iş yerlerine bile gitmeye korkuyor durumdalar. Bu zorlu sürecin elbet bir gün sonu gelecek fakat tabii ki kalıntılarını geride bırakacak. Bu süreçte birçok insan işsiz kaldı aynı zamanda birçok işyeri iş yerlerini kapatmak durumunda bırakıldı. O süreçte sağlık yönünden çok aşırı etkilenecek de ekonomik yönden de insanlar bunalıma girmiş durumda. Kısacası bu süreç insanları psikolojik olarak da etkisi altına aldı. Ama maalesef ki insanlar bir şekilde çalışıp evini geçindirmek ve para kazanmak zorundalar. Bu yüzden insanlar az da olsa evlerini geçindirebilmek ve katkı sağlayabilmek için bu süreçte çalışabilecekleri ek işler bulmaya yöneldiler. Pandemi Sürecinde Yapılabilecek Ek İşler Tüm dünya olarak bu süreçten ne kadar etkilensek de çalışmak ve evimizi geçindirmek zorundayız.Eğer bu durumu kendi içimizde biz kriz haline çevirirsek gelecekte bizi daha büyük problemler bekleyebilir. O yüzden bu süreçte işten çıkanlar ya da ev hanımı olanlar için birden çok ek iş seçeneği mevcut şimdi gelin bunları birlikte inceleyelim.

Evden Yazı Yazarak Para Kazanma Bu makalemizde sizlere oturduğumuz yerden para kazanmanın en popüler yollarından biri olarak yazı yazarak para kazanmaktan bahsedeceğiz. Çoğu ülkelerde yazı yazma ve geliştirme işleri küçük yaşta öğretilir. Bu yazı yazarak para kazanma işe çoğu topluma yayılsa da para kazanacak kadar iyi yazan kişi sayısı oldukça azdır. Kimi insanlar bu işi yarım zamanlı ek iş olarak düşünse de kimi insanlar bu işi kendi mesleği belirleyip tam zamanlı olarak yaparlar. Bu işi yarızamanlıdayapsak tam zamanlıda yapsak eğer iyi bir yazı yazma kabiliyetine sahipseniz bu iştenhatrı sayılı paralar kazanabilirsiniz.

Anket Doldurarak para kazanma Pandemi sürecinde evde oturduğunuz yerden size ulaştırılan anketleri doldurarak para kazanmaya başlayabilirsiniz. Anket doldurma işinde ilk doldurulan anket çok önemlidir. Çünkü anketi veren kişiler bu doldurduğunuz ilk ankette sizin demografik özelliklerinizi belirleyip diğer anketleri gönderip göndermeyeceklerinekarar verirler. Anket işlerinde kişinin demografik özelliklerine göre anketler gönderilir. İşte bu yüzden bilgilerimizi doldururken hızlı olmadan bilgileri daha güzel okuyarak doldurmamız gerekir böylelikle anket şirketlerinin sürekli anket gönderdiği kişilerden birisi olabilirsiniz. Yalnız şöyle ki anket doldurma işi bulurken çok araştırmacı olmamız gerekir. Çünkü kimi siteler kazandığınız ücretleri tam zamanında yatırırken kimi siteler ise sizden sadece para koparma derdindedir. Çeviri yaparak para kazanma Çeviri yaparak para kazanma son zamanlarda popüler olan kişilerden birisidir. Öğrenciler, ev hanımları, akademisyenler, bir işte çalışıp ek işe ihtiyacı olan kısacası 1 adet yabancı dile sahip olan herkes bu işi yapabilir. Bildiğiniz yabancı dili daha akıcı bir hale getirmek için o yabancı dille ilgili eğitim almanız, o dille ilgili pratik yapmanız, kitap okumanız, TV programları izlemeniz sizin yararınıza olacaktır. Çeviri yapabilmek için tabii kiana diliniz de çok önemli. Ana dilinizi daha güzel kullanmak çevirmenliğinizi daha etkin hale getirir. Çünkü insanlar kendileri en çok ana dilleri ile ifade ederler. Katalog üzerinden ürün satışı yaparak para kazanma (network) Günümüzde ev hanımları, çalışanlar, çalışıp daha fazla ek gelir elde etmek isteyenler için mükemmel bir fırsattır network işler.

Katalog üzerinden kozmetik, deterjan ,giyim vb. Daha bir çok ürün satışı yaparak çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Bu gibi işlerde sadece satıştan değil ekibinizi kurarak da yüksek miktarda aylık paralar kazanabilirsiniz. Bu iş sayesinde bir çok kişi çok yüksek paralar kazanıyor artık. Aslında bu ve bunun gibi işler ilk başta insanın kendine güvenmesinden geçiyor. İnsanlar genelde bu ve bunun gibi işleri sadece çevresi olan yapıyor gibi düşünsene aslında öyle değil. Satış odaklı olan, kendine güvenen, ürün tanıtımını ve reklam işlerini beceren kullandığı ürünlerin tanıtımını yapabilecek olan herkes bu işleri başarabilir. Çalışacağınız şirketin güvenirliği ve ürün memnuniyet oranı tabii ki çok önemli. O yüzden araştırma yaparak bu gibi işlere başlamanızı tavsiye ederiz.

Editör: TE Bilişim