Üniversite yılları öğrenciler için en zor geçen yıllar arasında yer almaktadır. Özelikle bu yıllarda şehir dışındaysanız paraya daha çok ihtiyacınız olacaktır bu yazımızda öğrenciler için yapılabilecek ek iş işleri ele aldık.

Öğrenciler için yapılabilecek ek işler birden fazladır. Özellikle üniversite ve dengi kurumlarda okuyanlar için bu yıllarda öğrenciler daha çok ek işlere gereksinim duymaktadır. Bu nedenle üniversite yıllarıdan ek iş için özellikle farklı yerlerde çalışmak gelmektedir. Bu hem yorucu hem de zaman bakımından zaten üniversite derslerine vakit ayırmanız gerekeceği için tercih edilmesi doğru değildir.

Biz de sizler için bu yazımızda üniversite ve dengi kurumlarda okuyan öğrenciler için yapılabilecek ek işleri ele aldık.

  • İkinci El Eşyalar Satın

Üniversite öğrencileri için ek iş fırsatı olarak sunulan birden fazla ek iş şansı bulunmaktadır. Burada sunacağımız ek iş fırsatları bakımından ikinci el satışı yapmak vardır. Özellikle internette birden fazla ikinci el satışı yapan uygulama bulunmaktadır. Bunlar arasında özellikle Letgo, Sahibinden ve Dolap tarzı uygulamalar tercih edilmektedir.

Bu tarz uygulamalardan hem ikinci el eşya alınabilir hem de ikinci el eşya satışı yapılmaktadır. Belli bir ücret karşılığında isterseniz ürününüzün tanıtımını da yaparak daha çok kişi tarafından görülmesini de sağlayabilirsiniz. Bu iş için öğrenciler daha çok Letgo gibi uygulamaları tercih etmektedirler. Aynı zamanda Dolap gibi uygulamalardan da giymediğiniz elbiselerin de satışını yapabilirsiniz.

  • Blog veya Site Açabilirsiniz

Halihazırda üniversite öğrencisisiniz bu yıllarda istemediğiniz kadar sınırsız bilgilere sahip olacaksınız bu bilgileri farklı insanlara ulaştırarak aynı zamanda kazanç sağlayabilirsiniz. Siz de bir blog veya okuduğunuz alan ile ilgili bir web sitesi kurarak hem popüler olup hem de kazanç sağlayabilirsiniz.

Bugün web dünyası geniş bir dünyaya hitap etmektedir. Bu dünya sınırsız imkanlarla donatılmıştır. Zamanında bu iş yapan birçok kişi bugün yüksek miktarlar kazanmaktadır. Bununla beraber aynı zamanda yenilikçi bir web sitesi açmak en doğrusu olacaktır. Web sitesi açmak için yaklaşık 200 ile 500 lira arasında bir gider kaybı olsa da daha sonra alacağınız ücretler bu açığı kolay bir şekilde kapatacaktır.

  • Kafe Tarzı İşletmelerde Tatil Dönemlerinde Part Time Eleman Olabilirsiniz.

Eğer büyükşehirlerde çalışıyorsanız tatil dönemlerinde part time elaman olarak da çalışabilirsiniz. Bu tarz işletmeler bu zamanlarda çokça rağbet göreceği için bu yerlerde part time iş imkanı yakalayabilirsiniz.

Bu gibi işlerde daha çok günlük veya haftalık olarak ücret alabilirsiniz. Siz de tatil zamanlarda bu işi değerlendirebilirsiniz.

  • Stok Fotoğrafçlığı Yapın

Fotoğrafçılık son zamanlarda çokça tercih edilen bir alan haline geldi. Bu alanda eğer bir tecrübeniz varsa üniversite yıllarında aynı zamanda stok fotoğrafçılığı da yaparak para kazanabilirsiniz. Stok fotoğrafçılığı çokça tercih edilmektedir. Bu zamanlarda düğün veya nişan gibi organizasyonlara da katılarak hem fotoğraf çekip hem de stok fotoğrafçılığı da yapabilirsiniz.

Siz de stok fotoğrafçılığı yapmak isterseniz bu iş için önce iyi bir kameranız sonra ise geniş bir çevreye sahip olmanız gerekir.

  • Anketörlük işi Yapın

Daha çok büyükşehirlerde özel veya resmi birden fazla anketör kurumu bulunmaktadır. Anketörlük firmalarında daha çok üniversite öğrencileri işçi alımı yapılmaktadır. İşçi alımı yapan bu tür firmalara ilan sitelerinden ya da ilan gazetelerinden ulaşabilirsiniz.

  • Haber Toplayın

Birçok haber ajansının bazı iller de temsilciliği bulunmadığı için bu gibi yerlerde daha çok sivil kişilerden haber almaktadır. Siz de haber toplayıp bu haberlerin satışını Anadolu Ajansı ve İhlas Ajansı gibi yerlere satabilirsiniz.