Zonguldak’ın Alaplı İlçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak, gıda yardım kolilerinin dağıtımı sırasında açıklama yaptı. Ocak, Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 11 Mart’tan sonra kapanan iş yerleri olduğunu söyledi.

Kapanan iş yerlerinde çalışanlarla da ilgili TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan yardım talebinde bulunduklarını belirten Ocak, şunları söyledi.

“Sağolsun Sayın Hisarcıklıoğlu da her zaman tüccarın, esnafın, sanayicinin yanında olduğunu bugün bir kez daha gösterdi. Bu vesile ile artırılan yardım kampanyasını da Alaplı TSO önderliğinde hazırlanmasını rica ettiler. Oda Meclisi ve yönetimi olarak 650 koli yardım paketimizi hazırladık. Yardım paketleri, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar teslim edilecek. Bunun çalışmasını da Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız ile yaptığımız toplantıda, yaklaşık 300 kadar kapanan iş yerlerini ve çalışan ihtiyaç sahibi insanları tespit ettik. Biz de, üyelerimizin olduğu gibi diğer esnaflarımızın da yanındayız. Bundan sonra da ilçemizdeki odalarla birlikte çalışmalarımız devam edecek. Bu hayır işlerimizin insanlarımıza faydaları olacağını düşünüyorum.”

İKİNCİ NEFES GELİYOR!

Alaplı TSO başkanı Recep Ocak, İşe Destek Kredisi ile ilgili geçen hafta bankaların hızlı şekilde çalışmaya başladığına dikkat çekerek, “sanayici ve tüccarımızın kredileri de onaylanmaya başladı. Eğer onaylanmayan varsa, tarafıma bilgi verilmesi halinde yardımcı olacağım. Bunun ardından da Oda üyelerimize ikinci bir Nefes Kredisi destek paketi geliyor” dedi.

Editör: TE Bilişim