Milyonlarca emekliyi ilgilendiren yeni bir gelişme meydana geldi. Buna göre emekli maaşı bekleyenlere sağlanan avans ödemesinin tüm emeklilere verilmesi gündeme geldi. Bu sistem kapsamında 6 bin 974 lira avans verilecek.

Çalıştığı işyerinde prim ve yaşını doldurup emeklilik dilekçesini veren , ancak hala emeklilik maaşı bağlanmayan vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından avans desteği veriliyor. Bu avans desteği tüm emeklilere verilmesi gündeme geldi.

Bilindiği gibi emeklilik başvurusu yapan ve aylığı 90 gün içinde bağlanmayan vatandaşlar , asgari ücretin 3 katına kadar avans alabiliyor. Bu yılki asgari ücret zammının ardından SGK bir açıklama yaptı ve ödeme miktarının yükseldiğini duyurdu.

6 BİN 974 LİRA ÖDEME

Asgari ücretin 2020 liradan 2 bin 324 liraya yükselmesi ile emeklilik dilekçesi veren ve 90 gün içinde emekli maaşı bağlanmayan vatandaşlara yapılan bu ödeme tutarı 6 bin 974 liraya çıktı. Vatandaşlar bu ödemeyi SGK aracılığı ile alabiliyorlar.

KESİNTİ NASIL YAPILACAK?

Çekilen bu avans tutarı ise daha sonra maaştan kesiliyor. Buna göre emekli vatandaşların maaşlarından birikmiş tutarından fazla olan bölümü daha sonra ise gelir ve aylıkların 1/4 oranında kesinti yapılıyor.

DÜZENLEME HAYATA GEÇERSE

Avans uygulamasının sadece emeklilik dilekçesi veren kişilere değil tüm emeklilere de verilmesi gündeme geldi. Buna göre düzenleme hayata geçerse tüm emekliler SGK aracılığı ile ödeme alabileceklerdir.

Ayrıca tüm emeklilerin alabilecekleri avans miktarının 3 asgari ücretten düşük olabileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim