Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik anlamda zarar gören esnafa yapılması planlanan 3 bin ve 5 bin TL'lik hibe desteği için başvurular 25 Mayıs'ta başlıyor. Başvurular bir ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabilecekken; tek seferde iki ayrı grup halinde verilecek hibe desteğinden 17 Mayıs'tan önce vergi mükellefiyetini tesis eden esnaf ve gerçek kişi tacirlerin yararlanabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısının ardından esnafa destek paketini açıklamış ve meslek gruplarına göre 3 bin TL ile 5 bin TL arasında hibe desteği sağlayacaklarını duyurmuştu.

1.4 MİLYON ESNAF YARARLANACAK

Ticaret Bakanlığı da 1.4 milyon esnafa 4 milyar 622 milyon lira hibe desteğinin başvuru, ödeme koşullarına ilişkin ayrıntılarını netleştirdi. Bakanlık tarafından belirlenen iki ayrı grup için 3 bin ila 5 bin lira ödeme yapılacak. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hibe desteğinden 17 Mayıs'tan önce vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş kişilerin yararlanabileceğini belirterek, 1 ay sürecek başvuruların 25 Mayıs'ta başlayacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim