Zonguldak'ta panel radyatör ve kombi üreten EMKO firması, 17 milyon lira maliyetle 16 bin metrekarelik fabrika alanına güneş paneli sistemi kurdu. Firma, üretimlerinde kullanacağı elektriğin önemli kısmını güneş enerjisinden elde etmeye başladı.

Bakacakkadı beldesinde 32 bin metrekarelik alanda kendi markasıyla ürettiği kombinin yanı sıra panel radyatör, havlupan ve kazan sistemleri üreten EMKO Isı, yeşil enerjiye katkı sağlamak amacıyla yeni bir atılım gerçekleştirdi. Kendi sektöründe bölgede öncülük yapan firma, çatı tadilatlarıyla birlikte 17 milyon liralık yatırım yaptı. Üretimlerin yapıldığı fabrikaların çatılarına kurulan güneş paneli sistemi ile yıllık 4.5 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor.
Yeşil enerjiye geçen dev fabrika, yenilenebilir enerji ile ülke ekonomisine de katkı sağlayacak.

EMKO Satış ve Pazarlama Müdürü Ömer Faruk Yıldız yeni sisteme geçişin ardından mutluluklarını paylaşarak şu ifadelerde bulundu:
“EMKO Kombi ve Panel Radyatör fabrikamızın 16 bin m²’lik alanına kurulan çatı güneş panel sistemi ile yıllık 4.5 milyon kwh yeşil elektrik enerjisi üreterek çevremize ve ülke ekonomimize katkıda bulunacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve bayilerimizle paylaşıyoruz.” dedi.