Z HABER’in gündeme getirdiği Zonguldak Çaycuma’da Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan 2 fabrikanın kurulumunun maddi şekilde engellenmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Çaycumalarılar Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a seslenerek.

“Sayın valim iş adamlarımız hazır, çalışacak gençlerimiz ise şimdiden iş başvurusu için sıraya girmiştir. İstanbul, Bursa, Tekirdağ ve diğer illerde yaşayan gurbetçi gençlerimiz geriye dönüş için bir işaret beklemektedir. Sayın Valim, lütfen bu yaraya parmak basın. Bölgeye yeni istihdam alanları kazandıralım. Bölgemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı küstürüp elimizden kaçırmayalım” dedi

Çiloğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) Genel Başkanı Nejdet Tıskaoğlu ve Zonguldaklı iş insanlarımız dernek olarak "EVE DÖNÜŞ" projesi başlattı. Dernek Başkanı Sayın Tıskaoğlu’nu, dernek yönetim kurulunu ve dernek üyelerini kutluyorum. Zonguldak yıllardır böyle bir hamlenin özlemini duyuyordu. Çünkü Zonguldak’ta ailelerin çoğu parçalanmış durumdadır. Genelde anne baba köyde, gençler ise iş nedeniyle gurbettedir. Bu gençlerimiz Zonguldak’ta iş bulabilseler göç etmeyecek aileler parçalanmayacak kendi topraklarında daha huzurlu yaşayacaklardır. Bu anlamda bu projeyi önemsiyoruz.

Projenin ilk hamlesi olarak sayın Tıskaoğlu kendisi Çaycuma OSB’ye yatırım yaparak örnek olmak istemiş. Hatta kendisi ile birlikte bir tekstilci iş adamı arkadaşını da beraberinde getirmiştir. Bu hamle de halkımız nazarında takdirle karşılandı. Lakin olayın bundan sonrasi ise akıllara ziyan!!! Önce Tıskaoğlu kuracağı elektrik kablo fabrikasını bir an önce faliyete geçirmek için yer kiralamak istemiş. OSB içinde dört fabrikasi olan ve buralardan üretim değil kira geliri hedefleyen bir firma ile görüşmüş. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizde kiraların Türk Lirası olması talimatına rağmen Tıskaoğlu’ndan Euro cinsinden kira istenmiş üstelik bu kiranın da iki yılı peşin olacak denilmiştir. Bu birinci şok.

Yanında getirdiği tekstilci arkadaşına ise OSB yönetimi tarafından burada tekstil fabrikası kurulmasına izin vermiyoruz cevabı da ikinci şok olmuştur. Gerekçe bölgede işçi azlığı!!! Oysa köylerimizde işsizlik had safhasındayken ve gurbetteki gençlerimiz geri dönüş hayali kurarken. Ne kadar ilginç değil mi?

Bu durumlar sonuç olarak büyük bir çelişki değil mi? İnsanların kafasında soru işareti oluşturmuyor mu?

Çaycuma OSB’de yaşanan bu duruma Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ve Milletvekillerimiz bir an önce müdahale etmelidirler.

Özellikle Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz, sıcak kanlılığı, halka yaklaşımı ve sempatisiyle Zonguldak insanının gönlüne girmeyi başarmış olup Zonguldak’ın her platformda gelişmesi, büyümesi için mücadele etmektedir. Bu mücadelesi taktirle karşılarken, bir Zonguldaklı gibi çalışması bizleri mutlu ve memnun etmektedir. Buradan Sayın Valimize seslenmek istiyorum.

Döviz cinsinden kira ne demektir? 300 kişilik yatırım yapacak bir yatırımcı bulmuşken yatırımcılarımızı Euro ile niye dövdürüyoruz? 400 kişilik tekstil yatırımı yapacak alan yatırımcıya OSB yönetimi tarafından neden izin verilmiyor? Dolayısıyla bölgemizin gelişimi bazı kişiler tarafından neden engelleniyor?

Sayın valim iş adamlarımız hazır, çalışacak gençlerimiz ise şimdiden iş başvurusu için sıraya girmiştir. İstanbul, Bursa, Tekirdağ ve diğer illerde yaşayan gurbetçi gençlerimiz geriye dönüş için bir işaret beklemektedir. Sayın Valim, lütfen bu yaraya parmak basın. Bölgeye yeni istihdam alanları kazandıralım. Bölgemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı küstürüp elimizden kaçırmayalım. “