TÜVTÜRK duyurdu! Araç muayenesinde yeni düzenleme! TÜVTÜRK duyurdu! Araç muayenesinde yeni düzenleme!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ikramiyeleri için yüzde 50 zam yaptığını duyurmuştu. Dr. Şeref Oğuz, 2024 bayram ikramiyesi için yeni bir artış daha yapılacağını ifade etti.
Şeref Oğuz, "İkramiyenin artırılması konusunda çalışma yapılıyor. Tahminim 2 bin lira daha artış söz konusu olacak. Yani emeklinin bayram ikramiyesi 5 bin liraya çıkarılacak" dedi.
Söz konusu artışın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulacağını söyleyen Oğuz, "Sanıyorum mart ayının ortasında seçimlere kısa bir süre kala bu açıklama yapılacak" ifadelerini kullandı.
 
“3000 TL Emekli Bayram İkramiyesi Ödemesi yapılacak”
Bayram ikramiyesinden dul ve yetimler ve iş göremezlik ödeneği alanlar da hisse ve oranları kadar ödeme alabilecek. 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler de yeni emekli bayram ikramiyesi ödemelerinden faydalanabilecek. Bu kapsamda emeklilik dilekçesini 1 Nisan’dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan(SGK) birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine ise sadece 3000 TL emekli bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.
“Bayramdan önce ikramiyeler hesapta”
Emekliye bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta hesaplara geçecek. Dolayısıyla 1-9 Nisan tarihleri aralığında bütün emekliler ilk ikramiyelerini almış olacak. Kurban Bayramı ise 16-19 Haziran tarihlerine denk geliyor. Ödemelerin 10-15 Haziran arasında yapılması öngörülüyor.

Editör: Şeyma Kaya