Zonguldak’ta sektörel çeşitliliğin geliştirilmesi yolunda atılan adımlara yenileri ekleniyor. Sırada kafes balıkçılığı var. Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir Bakan Pakdemirli’nin gezisi sonrası yayınladığı mesajında önemli bilgiler vererek bölge milletvekillerine teşekkür etti. Demir şöyle konuştu; “Zonguldak’ta sektörel çeşitliliğin sağlanması adına paydaşlarımızla birlikte projeler geliştiriyoruz ve geliştirdiğimiz projeleri hayata geçiriyoruz. Tarım, Orman ve Hayvancılık alanlarında ilimizin çok önemli potansiyelleri olmasına karşın bu potansiyellerden yeterince istifade edemiyoruz. Tarım, Orman ve Hayvancılık alanında ki potansiyellerimizi harekete geçirerek ilimiz ekonomisini büyütme ve istihdamı artırma gayretlerimiz devam ediyor.

SERA OSB İÇİN YENİ YATIRIMCILAR GELİYOR

İlimizde sektörel çeşitliliğin sağlanmasına yönelik projelerimizden biri olan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansımız ile birlikte yürüttüğümüz Zonguldak Çaycuma Tarıma Dayalı İhtisas (SERA) Organize Sanayi Bölgemizin altyapı inşaatına 2021 yılı içerisinde başlanılmış olup, 2022 yılı haziran ayı sonunda tamamlanması ön görülmektedir. Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye saha incelenmesinde Sera Organize Sanayi Bölgemiz ile ilgili bilgilendirmede bulunduk. Halen alt yapı inşaatı devam eden Organize Sanayi Bölgesinde yüzde yüz  doluluğa eriştiğimizi ifade ettik. Bu bağlamda sırada bekleyen yatırımcılarımız için ikinci etabın yapılmasını talep ettik. Kendileri ikinci etabın başlatılması için talimat verdi.

GÖKÇEBEY OSB’YE YENİ ALAN

Devamında; kurulum çalışmalarını sürdürdüğümüz, yer seçimi yapılmış olan Gökçebey Organize Sanayi Bölgemizde incelemelerde bulunuldu. Burada orman vasfı olmayan ama kayıtlarda orman olarak görünen alanın Organize Sanayi Bölgesine katılması konusunda destek verdi.

KAFES BALIKÇILIĞI GELİYOR

Zonguldak İlinin Avrupa Birliği Katılım öncesi yardımları (IPARD) kapsamına alınması konusunda olumlu bir yaklaşımda bulundu. Filyos ırmağı kıyısında ki sedde çalışmalarının hızlandırılması konusunda destek verdi.  Yine önemli projelerimizden biri olan su ürünleri ( Kafes Balıkçılığı ) projemizi de kıymetli bulmuş ve desteklediğini ifade etmiştir. Bunların yanında Zonguldak İline yönelik olarak 2022 – 2024 yılları için birçok kırsal kalkınma desteklerini açıklamıştır. Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye destekleri için teşekkür ediyorum.

MİLLETVEKİLLERİNE ÖZEL TEŞEKKÜR

Odamızın önderliğinde İlimize yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde gerek proje aşamasında gerekse uygulama sürecinde İlimiz Milletvekillerinin desteği bizim için olmazsa olmazdır. Milletvekillerimiz Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar tüm projelerimizde yanımızda yer almış, bürokratik işlemlerin hızlandırılmasında yardımcı olmuş ve projelerimizi yakından takip etmişlerdir. Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin ilimizi ziyareti konusunu da  yakın takip etmiş, Bakanımızı sektör temsilcileri ile buluşturmuş ve projelerimize desteğini sağlamışlardır.    Bir kez daha Sayın Milletvekillerimize katkıları ve destekleri için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum”