Asgari ücrete ara zamla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Enflasyon rakamlarının yüzde 70'i aşmasıyla birlikte asgari ücrete zam konusunda beklenti doğmuştu. Milyonlarca çalışan asgari ücrete zam ilgili haberi bekliyor. Maaş artışlarına ilişkin açıklamalar üst üste yapılırken, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması milyonlarca asgari ücretli çalışanı heyecanlandırdı. Öte yandan asgari ücrete zamla ilgili DİSK üyelerinden dikkat çeken öneri geldi.

Çalışanların merak ettiği, asgari ücrete zamla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Memur ve emeklilerin Temmuz ayında maaşlarına gelecek zam oranlar büyük ölçüde belli oldu. Gözler asgari ücret zammına çevrildi. Erdoğan geçtiğimiz günlerde asgari ücrete zam için yılbaşını işaret etse de bugün TİM’in düzenlediği İhracatın Şampiyonları ödül töreninde, “Türkiye ekonomi programını kararlılıkla uygulayacağız. Temmuz ayında enflasyon farkıyla, ocak ayında yapılacak düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız. 2023 Şubat-Mart ayından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız. Mücbir sebepler bu tarihin yılbaşı sonrasına kaymasına neden olmuştur” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamaları milyonlarca çalışanı yeniden heyecanlandırdı.

Asgari ücretle ilgili son açıklama Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerinden geldi.DİSK asgari ücrete yılda dört kez zam yapılması gerektiğini ifade etti. Temmuz'da asgari ücrete ek zam gelecek mi? İşte detaylar...

DİSK'TEN 'ASGARİ ÜCRET ARTTIRILSIN' TALEBİ

İstanbul'da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, zamların durdurulması ve asgari ücrete zam yapılması talebiyle basın açıklaması yaptı.

Beyoğlu'ndaki İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen grup adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, zamların durdurulmasını ve ücretlerin artırılmasını istediklerini söyledi.

Enflasyon nedeniyle maaşların azaldığını, bu yüzden asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasını talep ettiklerini anlatan Çerkezoğlu, asgari ücrete yılda dört kez zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Çerkezoğlu, taşeron işçiliğin de kaldırılmasını ve işçilerin kadrolu olması gerektiğini belirtti.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

Editör: TE Bilişim