Döviz kurlarında dün yaşanan sert dalgalanmanın ardından akaryakıt ürünlerine zam gelmesi bekleniyor. Bu geceden itibaren benzine 1 lira 1 kuruş, motorine 1 lira 5 kuruş, otogaza da 65 kuruş zam geliyor.

Akaryakıt fiyatlarında dolar/TL kurundaki yükselişten kaynaklı yeni zam yapılması gündeme geldi.
Döviz kurlarında yaşanan artış sonrası benzin ve motorine 25 Kasım tarihinden geçerli olmak üzere yeni zam geleceği belirtildi.

YENİ ZAM BU GECE
Bloomberg HT'nin sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre doların yükselmesi ile oluşan fiyatlama neticesinde bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinde 1 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 5 kuruş, otogazda 65 kuruş zam bekleniyor.
Kaynaklar, zammın yapılıp yapılmayacağına dair karar yetkisi olan ilgili kurumların onayı ile devreye alınmasının beklendiğini belirtti.

AKARYAKITTA EŞEL MOBİL SİSTEMİNE DEVAM
Akaryakıtta eşel mobil sistemi 2022'de de devam edecek. Fiyat artışlarının bir kısmı ÖTV'den karşılanarak satış fiyatına yansıtılmayacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.
Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Editör: TE Bilişim