ZTSO Başkanı Metin Demir, 6 yılın değerlendirmesini yaptı. Demir, "Bu 40 ayrı yerde 40 ayrı proje gibi görünüyor gibi olabilir ama hepsinin alt yapısı var, hepsi birbirine bağlantılı projelerdir. Ana projelerimizden en büyüğü belki de Filyos Projesi. Bunu yakından takip etmeye ve insanımızı haberdar etmeye özen gösteriyoruz. Liman projesinde sona gelindi. İnşallah bu yılın sonu itibariyle bitmiş olacak" ifadesini kullandı.

MAKZON konusuna da değinen TSO Başkanı Metin Demir “65 dolayında fabrika, atölye, işletme olacağını düşünüyoruz”  dedi.

Demir açıklamasında:
“Bölgede tamamlanması gereken eksiklikler hakkında bilgi veren Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, "Birincisi; verimlilik problemi. demir çelik ve kömürde eskisi gibi verimli değiliz. Mevcut sektörlerde rekabeti artırıp güçlendireceğiz. Kardemir ve Erdemir'e çelik kümelenmesi çalışmasında roller biçildi. Çelik kümelenmesi sonucunda MAKSON için çalışmaya başladık. MAKZON çelik kümelenmesini meyvesidir. MAKZON Projesi'ni Zonguldak için çok önemlidir. Zonguldak'ın endüstriyel altyapısına, üretim kültüründe denk bugünkü dünyada iş yapacak, katma değer üretecek bir proje. Burada 65 dolayında bir fabrika, atölye, işletme olacağını düşünüyoruz. MAKZON için dernek kuruldu. Şu anda arsa üzerinde imar düzenlemesi yapılıyor. Sanıyorum önümüzdeki ay Zonguldak belediye meclisine gelir diye tahmin ediyoruz. İstihdam oluşturacak bir proje. Çevreyi kirletmeyecek bir proje" dedi.
Seracılık OSB hakkında bilgi veren TSO Başkan Metin Demir, "Seracılık OSB ve başka alanlarda önemli çalışmalarımız var. Projeler yolunda gidiyor. Seracılık OSB için yatırımcılar talepte bulunuyor. Bunlar için alanlar belirleniyor. 2021'de seracılık OSB hayata geçirilecek." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim