Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Sürekli Kişisel Gelişim Programı kapsamında proje başvuru süresi uzatıldı.Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Zonguldak’ı da yakından ilgilendiren önemli bir duyuruda bulunarak Gençlik Projeleri Destek Programı proje destek çağrısını için başlatılan başvuru süresinin 10 Ağustos'a kadar uzatıldığını söyledi. 
Türkiye’nin yeni başarı hikayelerine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Bakan Kasapoğlu’nun açıklamasına göre "Gönüllülük çalışmalarında sosyal yardımı önceleyen projeler, 65 yaş üzerine yönelik gönüllülük çalışmaları", "Kişisel gelişim ve kişiler arası iletişim becerilerini artırmaya yönelik eğitimler" ve "Spor kültürünün yaygınlaştırılması, sporda altyapının geliştirilmesi, geleneksel sporlar" başlıklarında verilecek.
25 bin lira ile 350 bin lira arasında mali destek sağlanacak."Gönüllülük", "Kişisel Gelişim", "Fiziksel Aktivite, Egzersiz ve Spor", "Kitap Kahve", "Kültür ve Sanat", "Yenilikçi Fikirler", "Çevre" ve "Hayvanların Korunması" alanlarında sunulacak projeler için Zonguldak’tan da başvuruların yapılması bekleniyor.