Alaplı Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu Uluslararası CaribouMath İngilizce Matematik Sınavı’ndan 3 dünya birincisi çıkardı.
Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Kanada merkezli Brock Üniversitesi’nin hazırladığı Uluslararası CaribouMath İngilizce Matematik Sınavı yılda 6 sınavdan oluşuyor. Bu yıl 2. kez sınava katılan okulumuz geçen senede adını Dünya da ilk 50 okul arasına yazdıran tek devlet okuluydu. Matematik Öğretmeni Goncagül Korkmaz koordinatörlüğünde İngilizce ve matematik zümreleri desteğiyle sınavın 4.aşamasında 6.sınıflardan üç Dünya Birincisi Ahmet Zeki Atalay Ortaokulundan çıktı. 17.236 katılımcı arasından Ecrin Efe, Ali Efe Türkoğlu ve Yağız Deniz ülkemizi ve ilçemizi en güzel şekilde temsil ederek dünya sıralamasına Zonguldak adını yazdırdı.” dedi.

VALİ BEKTAŞ TEBRİK ETTİ
Zonguldak genelinde 2 okuldan toplam 22 öğrenci, Türkiye genelinde ise sınavlara toplam 356 öğrenci katıldı. Dünya birincisi öğrencilere Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu okul yönetimi tarafından başarı belgeleri verildi. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise twitter hesabından öğrencileri tebrik etti.

TEK DEVLET OKULU
Bu arada geçtiğimiz yılda Türkiye’den tek devlet okulu olarak Alaplı Ahmet Zeki Atalay Ortaokulu’nun katıldığı ve Türkiye koordinatörün bu nedenle katılımlarından dolayı okul yönetimine teşekkür etmişti.

Kaynak: Ereğli Yeni Haber