Üniversite şehri olmak isteyen Zonguldak’ın kendi kendine yaptığı kötülüğü kimse yapmazken iyi niyetle başlatılan çabalar ise yalnız kalıyor.

Giderek öğrenci kaybetmeye başlayan ve bazı bölümleri kapatılmakla karşı karşıya kalan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne daha fazla öğrenci kazandırmak için yola çıkan Karaelmas Üniversitesi Vakfı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Bölümü'nü tercih eden ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl boyunca burs vereceğini açıkladı.
Dönemin Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu Geomatik Bölümü öğretim görevlileri ve mezunlar tarafından toplanan 72 bin lira ile ZBEÜ Geomatik Bölümü’nü tercih eden ve yerleşen ilk 3 öğrenciye 4 yıl boyunca 8 aylık burs verileceği müjdesini verdi. Bu paranın bağışlanması ile, Kutoğlu ve arkadaşları kapatılmak istenen bölümün şimdilik açık kalmasını sağladılar.

YALNIZ BIRAKILDILAR 
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Vakfı Başkanı Mustafa Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri Hakan Kutoğlu, Mehmet Çebi, Dr. Öğretim üyesi Kurtuluş Serdar Görmüş ile yaptıkları toplantıda dışarıdan öğrenci getirmenin ve üniversiteyi yaşatmanın yollarını anlatırken yaptıkları ziyaret ve bilgilendirmelerden istenilen geri dönüşü görememenin üzüntüsünü paylaştı. Zonguldak Milletvekilleri başta olmak üzere iş dünyasının önde gelenlerini ve STK’ları ziyaret eden yönetim havada kalan sözler ve duyarsızlık karşısında şaşkınlık yaşadı. Vakıf 7 ayda sadece 75 üye yapabilirken öğrencilere burs temin edilmesi konusunda eller bir türlü cebe gitmedi.

FORMÜLÜ ARTVİN KAPTI
Karaelmas Üniversitesi Vakfı’nın Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu ve Geomatik bölümü öğretim görevlilerinin çabasıyla yapmaya çalıştığı projeyi gören Artvin Çoruh Üniversitesi Harita Mühendisliği Geomatik bölümü, aynı projeyi uygulamaya soktu.
Zonguldak’ta akademisyenlerin kendi cebinden karşıladığı ve bağışladığı burs ücretlerini Artvin’de kurumlar üstlendi. Artvin Ticaret ve Sanayi Odası 2, Artvin Belediyesi 2 ve Harita Mühendisliği Geomatik bölümü ise bir öğrenciye burs garantisi verdi.

SONUÇ
Geçtiğimiz günlerde dekanlık görevinden törenle ayrılan Prof. Dr. Hakan Kutoğlu iki çabanın görselini paylaşarak yorumu takipçilerine bıraktı.
Bu örnek de gösteriyor ki Zonguldak ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasındaki cam duvar hala kırılamamış. Zonguldak, üniversite ile yeni bir ekonomik hamle yakalamışken ne üniversitesine yeterince sahip çıkabiliyor ne de öğrencisine. Zonguldak’ta pek çok bölüm giderek kapanırken, BEÜ tercih edilir bir üniversite olmaktan uzaklaşmaya başlamışken Artvin’in yaptığını Zonguldak neden yapamaz? Üniversitenin kendi hocaları neden bu üniversitenin kendi vakfına üye olmaz? Zonguldak’ın ortak aklı bu konuda neden yeterince çalıştırılamaz? Z HABER olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim