Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, Zonguldak merkez, Gökçebey ve Çaycuma’da eğitim emekçileriyle buluştu. Ramazan Gürbüz, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ı da ziyaret etti.

KESK il gezileri kapsamında Zonguldak'a gelen Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, Zonguldak merkez ve Gökçebey'deki okul ziyaretlerinin ardından Eğitim Sen Zonguldak Şube ve Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu üyeleriyle birlikte Çaycuma'da işyerlerinde eğitim emekçilerini ziyaret etti. Ziyaretlerde, salgın şartlarında eğitimin sorunları, TİS sonuçları ve 2022 bütçe süreci ele alındı.

Türkiye’de salgın nedeniyle 1,5 yıl okulların kapalı kaldığını söyleyen Ramazan Gürbüz, “Bu süre zarfında sendikamızın tüm çağrılarına rağmen okulların fiziki altyapı sorunları giderilmemiş, derslik sayısı ihtiyaç oranında arttırılmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçileceğini aylar öncesinden belirlemişken, yardımcı hizmet personeli ile ilgili yeni bir atama ve çalışma yapmayarak, temizlik sorununu okul yöneticilerine havale etmeyi tercih etmiştir. MEB bugüne kadar seyreltilmiş sınıf uygulamasını hayata geçirmemiştir. Yeterli ek derslikler planlanmamış, ek öğretmen atamaları yapılmamıştır. En az 100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekirken, 15 bin öğretmen ataması yapılacağına dair son açıklama adeta kamuoyunu oyalamaya dönüşmüş ve bu atamaların 31 Ocak 2022’de yapılacağı ilan edilmiştir. Sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sisteminin tüm sınıflarda hayata geçirilmesine dair herhangi bir çalışma söz konusu değildir. Eğitim emekçilerinin pandemi koşullarında ders sürelerinin 30 dakikaya indirilmesi yönündeki talepleri duymazlıktan gelinmiştir. 40 dakikalık ders sürelerinin azaltılması için düzenleme yapılmamıştır.” dedi.

Okullarda temaslı ve pozitif öğretmen, öğrenci ve personel sayısının arttığına dikkat çeken Gürbüz, “Tedbirler hızla hayata geçirilmezse bu oranlar daha fazla yükselecektir. MEB, önlem almamaya devam ettiğinde karşılaşabileceğimiz olası acı sonuçların sorumlusu olacaktır. Eğitim Sen olarak tam zamanlı yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için tüm eğitim bileşenlerini ve kamuoyunu bu süreci daha fazla sorgulamaya, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı için mücadele etmeye çağırıyoruz.” dedi.

Okul öncesi öğretmenlerinin günde 6 ders ve 300 dakika blok ders yaptığını ve öğretmenlerin teneffüs hakkı bulunmadığını belirten Gürbüz, “50 dakika olan ders sürelerinin 40 dakikaya düşürülmesi ve okul öncesi eğitim emekçilerinin de görüşleri alınarak teneffüs haklarının düzenlenmesi, pandemi koşulları dikkate alındığında aciliyet kazanmaktadır.” dedi.

Düşük zamma imza atılmasıyla sonuçlanan Toplu Sözleşme sürecinin ardından Eğitim Sen ve KESK'e bağlı sendikalara yoğun bir ilginin olduğunu ve 20 günde 1100'ün üzerinde eğitim emekçisinin Eğitim Sen'e üye olduğunu belirten Ramazan Gürbüz, eğitim emekçilerini Eğitim Sen'e üye olmaya davet etti.

Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz ve Eğitim Sen Yürütme Kurulu üyeleri Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ı da ziyaret etti.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile yapılan görüşmede pandemi sürecinde eğitim alanında yaşanan sıkıntılar gündeme geldi. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye olarak, yüz yüze eğitimin devam etmesi için her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ile yapılan görüşmede pandemi koşullarında eğitim alanında yaşanan sorunlar ve eğitim emekçilerinin yaşadığı sıkıntılar iletildi. Eğitim Sen olarak eksikliklerin giderilerek yüz yüze eğitimin kesintisiz bir şekilde devam etmesini istediklerini söyleyen Ramazan Gürbüz, sınıfların havalandırılması için kış aylarını da dikkate alan bir pencere sisteminin tüm sınıflarda hayata geçirilmesi, sınıfların seyreltilmesi ve derslerin 30 dakikaya düşürülmesi gerektiğini vurguladı. Okullarda kadrolu hizmetli eksikliğine dikkat çeken Gürbüz, İŞKUR üzerinden geçici olarak alınan temizlik personel sayısının Çaycuma’da da yeterli olmadığını belirti. Ziyarette, Çaycuma görev yaparken ihraç edilen ve henüz göreve iade edilmeyen Eğitim Sen üyeleri İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan da gündeme geldi ve yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiği ifade edildi.

Ziyaretlerin ardından SEKA Sosyal Tesislerinde Eğitim Sen üyeleriyle toplantı yapıldı.

Editör: TE Bilişim