TOKİ Yenimahalle İlkokulu’nun ilkokul ve ortaokul ayrılmasına veliler tepki göstererek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulundu.

Toki Yenimahalle ilkokulu velileri öğrencilerin coronavirüs pandemisi nedeni ile psikolojik olarak etkilendiklerini belirterek okulun ayrılmadan aynı şekilde eğitime devam etmesini istedi.

Veliler Bakan selçuğa sosyal medya üzerinden yazarak, 

“Sayın Bakanım Okulumuz Zonguldak TOKİ Yenimahalle velileri ve öğrencileri olarak sizlerden yardım rica ediyoruz.

Okulumuz bu corona sürecinde zaten kapalı. 3,5 aydır, çocuklarımız evlerde, psikolojileri bozuk özgürlükleri kısıtlı ve korku içinde bir süreç̧ geçirdiler.

 Bizler okulun ilk zilinin çalmasını umut dolu beklerken okulumuzun ilk ve ortaokul olarak ayrılma kararı ile karşı karşıya kaldık.

 Evlatlarımız bu zor süreçten henüz tam olarak kurtulmuş değil. Simdi de okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılma korkusu içinde mutsuzlar. Süreç içinde işsiz velilerimiz var, krizden etkilen ailer var. Biz okulumuzun aynı şekilde eğitim vermesini siz değerli bakanımızdan  arz  ediyoruz.

Tüm çocuklar gibi zil çaldığında okulumuzda kalmak istiyoruz. Lütfen çiçekleriniz ve velilerinizin sesini duyun!”” dedi.

Editör: TE Bilişim