-ÖZEL HABER-
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, üniversite öğrencilerinin yüksek kiralar, yeterli kiralık ev ve yurt   bulunmaması nedeniyle  yaşadıkları barınma sorunlarına karşılık, "Hiçbir öğrenci sokakta kalmayacak." diyerek barınma sorunu yaşayan öğrencilerin kamu kurumlarında misafir edileceğini açıkladı.
Bülent Ecevit Üniversitesi'nin eğitim ve öğretime başlamasıyla birlikte öğrenciler kente gelmeye başladı. Bugün üniversite bölgesinde yaşanan araç ve yaya yoğunluğu dikkat çekti. Öğrencilerin en çok şikayet ettiği konularından biri ise barınma sorunu oldu. Türkiye genelinde olduğu gibi yüksek kira bedelleri karşısında zor günler geçiren öğrenciler, yurtların da yetersizliğinden ve özel yurtlarda ki yüksek fiyatlardan dolayı sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getiriyor.
HİÇBİR EVLADIMIZ SOKAKTA KALMAYACAK
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ise öğrencilerin yaşadığı sorunlara duyarsız kalmadı. Z Haber'e özel açıklamalarda bulunan Vali Tutulmaz, "Hiçbir öğrenci sokakta kalmayacak." dedi. Eğitim ve öğretim dönemi başlamadan önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğü yetkilileriyle bir toplantı yaptıklarını anlatan Vali Tutulmaz, barınma sorunu yaşayan öğrencilerin kendilerine ulaşması durumunda kamu kurumlarına ait tesislerde misafir edeceklerini söyledi. Ayrıca özel yurtlarla anlaşılarak öğrencilerin asıl konaklama sorunları giderilinceye kadar barınma sorunlarına çözüme kavuşturmak istediklerini aktaran Vali Tutulmaz, "Hiçbir evladımız sokakta kalmayacak. Bu anlamda yetkili kurumlar 24 esasında göre görev başında. Bu anlamda bir planlama toplantısı yapıldı. Ben yer bulamadım diyen kim olursa olsun tüm öğrenciler kamu kurumlarında misafir edilecek yada özel yurtlarla da temasa geçilerek sorunlarını çözülecek. Asıl konaklama sorunları giderilinceye kadar buralarda misafir edilecekler." dedi.

Editör: TE Bilişim