Üniversite Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çok uzun bir zaman üniversiteye girmek için çalışmalarınız ve hayalleriniz oldu. Şimdi bu amaca ulaşma vakti geldi. Ama üniversite seçerken dikkat edilmesi gerekenler olduğunu da biliyorsunuz. Bunları tekrar toparlamak ve hatırlatmak istiyoruz.

Üniversite seçerken dikkat edilmesi gerekenler ve doğru karar vermek için çok önemli noktalar var. Güzel ve iyi bir üniversiteye giderek iş imkanına kolayca ulaşmak adına ilk basamaktır. Öncelikle iyi bir üniversite mi, iyi bir iş mi yok iyi bir meslek mi tüm bu soruların yanıtını kendiniz vermeniz gerekiyor.

İş hayatına adım atılacak olan adımların ilkini atıyorsunuz. En kritik alanda meslek ve üniversite seçimidir. Yanış bir bölüm ve üniversite tercihini hayatındaki rekabetin daha da yoğunlaştığı bir ortamda yer alacaksınız. 

Üniversite Seçimi Aslında İş Alanınızdaki İlk Adım

Üniversiteyi kazanmak için çok çalıştınız. Çok emek verdiniz ve birçok feragatte bulundunuz. Şimdi kendinizi gördüğünüz alandaki mesleğinizin ilk adımında eğitimi verecek üniversiteyi seçmekle işe başlamalısınız. Üniversite seçimindeki öncelikleriniz;

  • İlginizi çekecek ve yeteneklerinizi sergileyecek bir bölüm seçmelisiniz.
  • Seçtiğiniz bölümün çalışma alanlarının yeterli olup olmadığını öğrenmelisiniz.
  • Üniversitenin Erasmus programını öğrenmelisiniz.
  • Üniversite kampüsü olan bir üniversiteye sahip olup olmadığını araştırmalısınız. Aktiviteler ve faaliyetlerini araştırmalısınız.  
  • Araştırama yapmak için kütüphanesinin gelişmiş olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Üniversite yurtlarını, yemekhanesini, şehir içine ulaşımını ve üniversiteye olan mesafesi   konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Ev kiralarını da bilmenizde yarar var.

Üniversite Tercihiniz Aslında Kendi Meslek Seçiminizdir

İş hayatınızın yerini belirleyecek olan üniversitede tercih ettiğiniz bölümdür. Mesleğinizi bir ömür boyunca yapabilecek şekilde tercih etmelisiniz. Üniversitenin araştırması kadar mesleğiniz ve başarılarınızın ne kadar daha üst sıralara taşıyabileceğinizde önemlidir. Aslında anlatmak istediğimiz;

  • Üniversitenin eğitimi sizin meslek alanında başarınıza bağlıdır. Üniversitede neyi ne kadar öğrendiğiniz önemlidir.
  • Tercihlerinizi yaparken üniversitenin kendi yaptığı reklama çok itibar etmemelisiniz. Üniversitenin geçmişteki başarılarına isminden söz ettirdiği projelere bakmalısınız. Ve seçtiğiniz bölümde size sunduğu imkanlara dikkat etmelisiniz.
  • İş olanaklarındaki kariyere köprü kuracak olan üniversitenin staj imkanlarını ve yurt dışı eğitim programlarını da öğrenmelisiniz.
  • Gençlerin tek amacı var. Üniversite mezunu olmak! Ama iş sahasında size öncelik tanıyacak olan yabancı dilinizdir. Seçtiğiniz üniversite yabancı dil eğitimini veriyor mu?

Editör: TE Bilişim