Koronavirüs tedbirlerince uzaktan devam eden eğitim sürecinde, sınavların yüz yüze yapılacağının açıklaması, öğretmenlerin tepkisini çekmişti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sosyal medya üzerinden gösterilen tepkiler sonrası yüz yüze sınavlar ertelendi, karne notu için sınavlar sömestr tatili sonrasına bırakıldı.

Artan korona vakaları sonrasında okullar tatil edilmiş, uzaktan eğitim sürecine geçilmişti. Bu dönemde sınavların ve derslerin nasıl yapılacağı ise merak konusu olmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Twitter hesabından yaptığı açıklama ile tüm sorular yanıt bulmuş oldu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili öğrencilerimiz;

Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için varız. Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. İlk-ortaokul öğrencilerinin karne notu ders etkinliği katılım puanı üzerinden olacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz"

Editör: TE Bilişim