İngilizce Öğrenmek için 5 Harika Tavsiye!

İngilizce öğrenmek istiyorsunuz. Ancak yeterli zamanınız veya imkânınız yok. O halde sizlere İngilizce öğrenmek için 5 harika tavsiye veriyoruz!

İngilizce öğrenmek için 5 harika tavsiye! Çünkü yeni bir dil öğrenmek sizi her konumda bir adım öne taşır. Ama İngilizce öğrenmek için vaktiniz yok, maddi anlamda karşılayacak bir gücünüzde yok. O halde tavsiyelerimize kulak vermelisiniz.

Kendi Kendine İngilizce Öğrenebilirsin!

Kendi kendine İngilizce öğrenebilmek için 5 harika tavsiye de bulunacağız. İşte tavsiyelerimiz;

  • Her gün 30 dakika İngilizce bir şeyler okumalısınız. Bu uygulamanızı asla ertelemeyin her gün düzenli olarak yapmalısınız.
  • Çocuklar için hazırlanmış materyalleri kullanarak en iyi başlangıçtır. Bunlar ders kitapları, çizgi filmler, filmler veya videolar olabilir.
  • İngilizce olan her şeyi dinleyin. Duymak en iyi yöntemdir. Anlamasanız da dinleyin.
  • İngilizce müziklerden de faydalanabilirsiniz.  Dilerseniz Beyonce şarkılarını dinleyebilirsiniz. Size İngilizce öğrenebileceğin en iyi imkânı sunacaktır.
  • İngilizce öğrenmek için haberlerden filmlerden, Youtube ’tan faydalanın.

Size verdiğimiz bu uygulamalardan kolay bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz.

Kolay İngilizce Öğrenme Yolları

Evinizde rahat bir şekilde elinizde çay ile İngilizce öğrenebilirsiniz. Şöyle düşünün; bebekler nasıl İngilizce konuşur? Etraftaki konuşulanları dinler. Sizde aynen bu şekilde hiç anlamasanız dahi dinleyin. İngilizce konuşmaları sürekli dinleyerek duyduğunuz kelimeleri zamanla öğrenirsiniz. Bu durum büyükler içinde geçerlidir.

Evinizde ya da iş yerinizde bir işle meşgul olurken arka tarafta İngilizce bir şeyler söyleyen ya da konuşan bir şeyler açın. Böylece doğal yoldan İngilizcenizi geliştirirsiniz. Bu yöntemin size çok faydası olacaktır. Yeni kelimeleri hayatınızda uygulayın. İngilizce çizgi romanlar sizi geliştirir.  Bu çizgi romanların zihninizdeki görsellere de çok büyük etkisi vardır. Ayrıca müzik dinlemekte çok etkili bir yöntemdir. Hatta şöyle yapabilirsiniz. İngilizce şarkıyı ses kaydını yapabilirsiniz.

Anlayabildiğiniz İngilizce bir şeyler okuyun. Anlayabildiğiniz bir şeyler olursa hem zevk alacaksınız hem de daha istekli bir şekilde okuyacaksınız. Bu arada hatalarınız olabilir. Çok normaldir. Ve hatalarınıza odaklanarak bu hatalarınızı düzeltmeye çalışmalısınız.

Evde eşofmanlarınızla, çay ve kahvenizle İngilizce öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Evde öğrendiğiniz İngilizce cümleleri ya da kelimeleri kullanmaya çalışmalısınız. Bu şekilde pratik yaparak aksanınızı da geliştirebilirsiniz.