Yeni eğitim döneminin başlaması ile birlikte üniversitelerde ikinci öğretim bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerden alınan katkı payı ücretlerine gelen yüzde 8,6'lık zam yapıldı. Konu ile ilgili zaten evlerinde öğrenim gören öğrencilerin örgün ve ikinci olarak ayrılmadığı gibi ikinci öğretim öğrencilerinden alınan harç paralarına da zam yapılması tepkilere neden oldu.

Bülent Ecevit Üniversitesinde bir bölümde 750 TL olan ikinci öğrenim harç ücreti yeni zam ile birlikte 830 TL olunca gençlerden de tepkiler gelmeye başladı.

CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Arslan konu ile ilgili açıklamada bulunarak tepkisini dile getirdi.

Arslan yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı
“AKP hükümetinin gençliğe verdiği değere bakın ! Üniversite harçlarına %10'a varan zam yapıldı. İkinci öğretim öğrencilerinin harçlarına yapılan bu zammı bir çok haber kaynağı gündeme bile getirmedi.
Uzaktan eğitim döneminde ikinci öğretim öğrenci harcının uygulanması bile etik değil iken, bir de öğrencilerin üniversite harçlarına yapılan bu zamlar durumu iyice zora sokmuştur.
Şimdi soralım yetkililere, ailelerin gelirlerinde %10' luk bir artış sağlanabildi mi ki öğrencilerin harçlarına %10 zam yapılıyor.
Pandemi döneminin zor şartlarında yapılan bu zam, vatandaşa yük bindirmektedir ve gençliğe değersiz hissettirmektedir.
Üniversite öğrencisi rant ve gelir kapısı olmamalıdır.
Emsal olarak;
Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrenci harcı 750 TL den 830 TL ye çıkarılmıştır.”

Editör: TE Bilişim