BEÜ Zonguldak Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen 'Yerel ve ulusal basın muhabirliği' ve 'Haber ajansı muhabirliği' konulu konferansa, TRT Zonguldak Temsilcisi ve Zhaber Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, Demirören Haber Ajansı(DHA) Zonguldak İl Temsilcisi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Başkan Yardımcısı Gürkay Gündoğan, Kanal B Zonguldak muhabiri Duygu Elma konuşmacı olarak katıldı. Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölüm Başkanı Fatih Erdoğan, Bölüm Başkan Yardımcısı Sonay Çalışoğlu, Yönetim ve Organizasyon Bölümü öğretim görevlisi Feriha Balekoğlu'nun yanı sıra öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği konferansta, özellikle günümüz gazeteciliği ve ajans muhabirliği konuşuldu.

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

Zhaber Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, ulusal ve yerel basının önemi, yakın tarihi ve geleceği konusunda bilgiler vererek mesleki tecrübelerini üniversite öğrencileriyle paylaştı. DHA Zonguldak Temsilcisi Gürkay Gündoğan ise ajans muhabirliği alanında çalışmak isteyen öğrencilere kamera, canlı yayın ekipmanları, fotoğraf makineleri ve drone çekimleriyle ilgili bilgiler verdi. Kanal B mubabiri Duygu Elma da kadın muhabirliğin avantajları ve dezavantajları hakkında konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler merak ettiklerini gazetecilere sordu. Program sonunda ise öğretim görevlileri tarafından gazetecilere teşekkür belgesi verildi.