Çok çalışmak ya da çok fazla gün yalnız başına maaşı yükseltmek için yeterli değildir. Aslında, daha az günü olan biri, daha fazla günü olan birinden daha yüksek maaş alabilir. Burada brüt maaşınız yani prime dayalı kazancınız önemlidir. Brüt maaşınız 3.500 tl ve üzeri ise yıllık 60-70 tl arası kazanırsınız.

1261 Gün Kuralı

Bulunduğunuz kurum ne olursa olsun, son 3,5 yıl (1261 gün) içerisinde SSK'lı iseniz emekliliğiniz SSK şartlarından hesaplanacaktır. Yüksek gelir bildirerek daha erken emekli olur ve daha yüksek maaş alırsınız.

Ek Ücretler Önemli

Düzenli nakit ödemeleriniz varsa (prim, ödenek, kira yardımı vb.) Bunların da brüt gelire dahil olup olmadığına dikkat edin.

Ssk Avantajı

Asgari ücret primi varsa BAĞKUR yerine SSK'DAN çekilmek daha avantajlıdır. SSK'DAN çekilme imkanınız varsa; isteğe bağlı sigorta, SSK tarım, BAĞKUR tarım, BAĞKUR zorunlu seçeneklerini arka planda tutun.

Formu Doldurun

Emekli olduktan sonra doldurduğunuz 'tahsis formu'nun bağımlı kısmına 'eşinizi' ve 'çocuklarınızı' ekleyin. Bu, maaşınızı hesaplarken ödeme oranını artırır. Bu maaşınıza olumlu yansıyacaktır.

5 Gün

Emeklilik primini tamamlayanların çalışmaya devam etmesi gerekiyorsa, tavandan kazanç bildirmesi de (bugün için 19,188 lira) maaşı artırıyor. Tabii ki, herkese bu miktarın üzerinde ödeme yapılmaz. Ama bunun da bir formülü var. Örneğin, sigortalı adına en fazla 5 günlük (639 tl) günlük tutar üzerinden 3.198 tl ödeyin.

Gerçek Fiyat

Aylık kazanç, maaşı belirleyen en önemli faktördür. Her şeyden önce, gerçek maaşınızın bordroda olduğundan emin olun. Yaş dışında şartları sağlayan ve asgari ücretle çalışmaya devam edenlerin emekli maaşı düşüyor.

Acele Edin

Henüz sigortası olmayanlar acele etsin. Çünkü 65 yaşına kadar yaş şartı kademeli olarak artacaktır. Mayıs 2008'den sonra çalışanlar da 7200 günlük primi bir an önce tamamlamak zorundadır. Aksi takdirde 65 yaşına kadar emeklilik hayal olur.